Follow Qiela :)

restless ; heartless

First pregnancy is always the hardest. Im currently on my 34 weeks, so..ive got only more or less than 6 weeks... sekarang kaki asyik cramp, kepala sakit mencucuk-cucuk tahap nak menitik air mata, why baby---whyyy.... tulang belakang asyik sakit & strecthmarks was like everywhere! and the worst thing, i cant sleep. anymore...e..e..eee.....i miss my good night sleep :(  i cant even stand up by my own, terpaksa berpaut & kena ada orang tarik....sakit ye...sakit yang amat sakit...rasa macam berat dah satu tan! 

I think its due tu my weight & perut makin besar. ( strechmarks had told me everything

tapi seriously, tak larat dahhhhhhhhhhh...i just like..lambatnya baby nak keluar :( sebab mommy macam tak larat sangat dah nak berdiri,, even nak baring sekalipun... dan tidur pun, tak larat dahhhhhhh.... whoohs.. im sorry, memang middle name suka merungut..... 

after my backpacking, i just relize.... i belum lagi cuci baju baby... belum lagi apply cuti & belum lagi buat GL..belum lagi beli set bpantang i & eventho baju semua cukup, tapi i rasa banyak gila lagi benda belum beli.... macam besen mandi, etc etc etc, oh mybe i need to start my laundry asap. esok ada appoiment dekat klinik... harap semua baik-baik. doakan i.... 

suami masih di kejauhan, but he already promised me..dia akan balik setiap minggu since i macam dah sarat sangat. i miss my husband... walaupun dia macam tak layan pun i sakit, i merengek dan mengadu rimba.... tapi tak apa... tak kisah lah tak layan punnnnn... i ni isteri yg sangat indipendent.... 


i tau, dia tak nak layan segala rengekan i ni... sebab malas nak bagi i manja sangat.... dia cuma nak i berdikari & yakin akan kebolehan sendiri. mampu buat semua benda..... why---why lahhhhh i dapat suami jauh & jadi weekend wife. kenapa lahhhhh.... ( sedih )

Okey, start merengek balik. annoying kan... 

I harap dan mohon satu perkara je, harap kerja di ofis takkan stress-kan i, i harap setiap hari adalah hari yang happy & i harap sakit-sakit semua ni.... just untuk minggu ni je! pleaseee..ee.eeeeee...
please be nice to me, i wont bite :( 



3 comments:

Cik Puan Tqah said...

dear..strecth mark wat i stress..hari2 ngadap cermin ngadu ngan encik hubby.. perut i besar gile..sume org tego...tp alhamdulillah baby ok x overweight.. susah sangat nak bangun..sakit segala tulang belulang kan.. huu

Atie said...

em em em... memang rase macam2 ke time pregnant... >.< takut nye nak pregnant...

Qiela said...

oh, sakit semua... sebab tu preggy ni, org kata jihad di jalan allah. ;) jihad tu bukan sesuatu yg mudah.