Follow Qiela :)

Baby are now head resting on my pubic bone.

Today were my 35wks checkup. 27Jun will be my 36wks chekup ( 9months )...Let do the maths....

Berat,
Naik 2 kg within 1weeks++. Mungkin perlu standby cotton buds bila nurse berleter nanti. Phew-- kaki bengkak teruk and selipar pun dah tak muat T_____T asyik lah mintak dekat suami yang baru, tapi bila suami nak belikan, rasanya macam tak perlu lah pulak..Ive got only--about 4weeks to go through. takpe kot selipar koyak sikit. hahahahaa... 


Baby Progress, 

Baby okey lah kot cuma lately perasan dah kurang gerak. Biasanya bila azan zohor, bukan main lagi baby sepak-sepak..tapi now...senyap je dia.... tapi ada rasa mcm vibrate-vibrate...rasa lain macam sikit. My pelvic bones being more worst.Sakitnya macam tak ada kesudahan. Setiap kali nak bangun, itu adalah perkara paling mendukacitakan. I miss my very-very goodnight sleep that ive lost almost a month, setiap malam i mengerang kesakitan and mulut tak lekang asyik cakap 'sakit---sakit' which is not good sebenarnya.... patutnya berdzikir ataupun 'Allah'... hhihi.. !! Husband tengok pun, dia tak sanggup && pity him..terpaksa balik Kuantan almost every weeks untuk tengok i.... huuuu, sedih sebenarnya tengok dia kalut macam tu.... tapi nak buat macam mana... tak ada perkara yang mudah dalam satu situasi yang dinamakan pengorbanan...Jihad itu bukan sesuatu yang mudah. ..

Baby Stuff,
Alhamdulillah, setelah berhempas pulas & timbul kesedaran sivik. Bag baby dah siap packing!!!!! Yeay...clap--clap. Mungkin ini pencapaian terbaik dan paling hebat buat masa ini.

So, apa dalam bag?
• 2 keping pampers new born
• 2 pasang baju, panjang+pendek
• Bedung + tuala
• Barut + baby wipes
• Sarung tangan + sarung kaki
• Minyak yuyi & Buku Yassin!


Sukanya tengok, pink semua.. 

Bag Sendiri, 

Bag sendiri lansung tak bergerak lagi!! Mungkin lagi ambil masa yang lebih lamaaaaaaaa....penatnya nak bergerak dalam keadaan macam ni.... T______T pasrah-nyeee!!!!! sakit yang teramat sangat. I harap, next checkup ni...dapat MC, Oh GOD, please help me...


Overall Preparations,

Alhamdulillah, buat masa ni...semua macam dah okey kot. Semua macam almost complete. Ada lah sikit-sikit tu...tapi rasanya tak urgent sangat kot....Buat pejam mata je, haaaa.... Buat masa ni, cuma kena prepare rohani, mentality & jasmani kot. Yeah, semua tu penting kot & this upcoming weekend suami dah promised nak bawak pergi swimming, Oohhh, tak sabarnya.... jangan imagine i akan pakai swimming suit la... Suami keep reminding me untuk hafal surah 3kul and rajinkan baca Yassin... tapi i je yang malas....huuuuuu, BAD mommy T____T tak ada geng, alasan ;p and lastly i tak terfikir pun untuk buat prenatal massage.... huuhuu, NGILU-nyaaaaa rasa! 



Okey baby, Im ready! 


2 comments:

Cik Puan Tqah said...

Xsbr kn..da mls nkg keje., huu..

Sufi MS said...

wah,dah prepare erk, pampers bb tu bawa lebih pun xpe, tp klu hosp ada sediakan 2 pun dh cukup :D