Follow Qiela :)

about my goodnight sleep.


Oh, okey...since dah 34wks & still counting konon-nya ni.... tiba-tiba aku ada masalah besar lah pulak. entah tiba-tiba dari mana point dia pun aku tak berapa sure, tapi yang pasti...... aku sedang mengalaminya. 

tak boleh tidur!

dan akibat daripada itu, bila dah tak boleh tidur...banyak lah rentetan peristiwa yang terjadi.... mashaAllah, babyyyy....lambat nya keluar, mommy tak larat nak berulang klinik setiap hari nak monitor blood presure. 

bahaya tau tak cukup tidur dan berdasarkan apa yang aku alami....banyakkkkk sangat penyakit lain yang ikut sama... macam side effect la kiranya, antaranya ;

• Darah naik mendadak. bila kita tak cukup tidur, automatik mata mengantuk dan badan pun lemah. so, menjawab la kenapa darah naik kan...

• badan letih + mengantuk + lesu dan badmood. 

• dah la badan letih, ditambah pulak sakit dekat 'tutttt' gitu, makin bertambah stress. bertambah naik lah darah kita -________-"

• lepastu, terpaksalah kena buat checkup blood pressure 2 hari sekali, setiap pagiiiii..... huuuuu..... letihnyaaaaaaaa makk.... hari ahad pun kena tauuu..... Oh, pasrah. 

saban hari.... ehem, setiap malam kan..... asyik termenung je... baru ni pun checkup dekat klinik, nurse baik pun tanya laaa....kenapa susah tidur? banyak fikir ke? ada masalah ke? sakit ke?

aku just jawab;

" .. mungkin sebab saya banyak fikir, saya takut nak beranak. baby sulung...dah la suami tak ada kat sini, saya sorang-sorang....saya takut. makin dekat, makin takut.... banyak dosa

Jangan lah takut, istghfar banyak-banyak ye... ''

Baik-kan nurse kita, clap-clap--

tapi just positif jelah, anggap mungkin jugak...ini adalah satu latih tubi secara praktikal untuk persediaan tukar pampers baby malam-malam. tsk. kbye. 



How i wish, i can sleep just like you. yeahh--you. 


2 comments:

Cik Puan Tqah said...

eh..kucing kite same warna.. hihihi.. tqah tido ok.. just kalau nk grk skit2 tu mmg skt kt tut gak.. hahhahaa.. mlm2 wajib at least 2 kali g toilet.. huhuhu

Qiela said...

tqah, kurgkan minum air... kila mlm kurg minum air..jadi sekali je gi toilet. hihihi... mlas jalan punya pasal T_____T