Follow Qiela :)

Update


Gambar diatas hanya ilustrasi semasa, impak perut kedepan semasa kandungan mencecah 5 months adalah tak boleh dipercayai sama sekali. 

Preggy ni, almost every wks aku rajin masak.... tapi ikut selera aku lah ofkos. kalau aku rasa nak makan mee sup, aku akan masak mee sup, kalau aku rasa nak makan nasi impit...aku akan rebus nasi impit...aku rasa nak makan tu, aku akan rajin serajinnyaaaaa masakkan jugak ikut kemahuan aku. 

tapi, 

kalau aku TAKNAK makan nasi goreng, tapi ada individu lain yang terlibat secara tak lansung meng'request nak jugakk.... aku memang malasssss sangat nak buat..... hhhewhewheww..... boleh macam tu?  


Ini adalah bayangan perut 6 bulan, perut aku tak kedepan sangat tapi banyak ambik space kiri kanan... so, makin melebar dan terus maju melebar kan sayapnya...sampaikan baju preggy pun aku tak muat hoi! bayangkan...-____-" 

baju preggy boleh ketat... .... . ... . . . . ....
perkara paling pasrahhhhh pernah aku buat salama bernafas di muka bumi ni. 


Ini adalah bayangan scan bulan ni iaitu 7mths. ...Nowdays memang aku chekup dekat swasta sebab bukan aku rasa duit aku berlambak sangat tak tahu nak buat apa, tapi aku rasa....lebih lah elok aku check dekat swasta daripada goverment yang servis palingggggg lamaaaaa nak tunggu & palingggg laaa tak best. huk. Tapi series, aku takdak masalah dengan nurse even doktor atau makcik cleaner dekat situ...tapi aku ada masalah dalam pembahagian masa dan pengurusan stress akibat daripada terpaksa menunggu lama dan terpaksa attend klinik more than 3 - 4 times per wks...jadi, tak payah la. 

Suami, sila bayar je..jangan banyak cakap. Eventho aku macam ada jugak rasa... tak berbaloi setiap kali chekup kena RM80 - RM90 tapi aku macam..pejam mata jelah. This is what i choose... just let it be....untuk elak daripada kena tunggu selama 3-4 jam & chekup kalau boleh diorang nak aku datang setiap harii...tak datang, kena la berleteqqq oleh doktor yang muka budakkkk sangat! so, memang tak boleh diterima lansung. hhuhu. 

Setiap kali chekup, memang akan ada la sesi scan meng'scan ni.... so, setiap kali scan..suami akan tanya jantina walaupun dah tau since dari 4mnths lagi dah. Dia tetappp tanya....aku tak pasti sama ada dia terlalu excited atau tak percaya ataupun masih ragu-ragu akan kemampuan mesin scan ni. hahaha. 

aku ada ajak buat 4D since aritu aku buat....dia tak ada....tapi dia refuse & kata membazir...so, aku pun turutkan je... aku pun memang tak berkenan sangat sistem scan 4D ni..bayar mahal-mahal...tapiiii kalau tak nampak muka...tak nampak apa-apa sekalipun...tetap kena caj... siapa yang di pihak yang untung dan siapa yang rugi dan semakin rugi? tell me, huh?  


so, boboy atau gigirl? 
suprisedddddd :) 


No comments: