Follow Qiela :)

Breastfeed secara exclusive

Sumpah, nak sangat update...tapi aku boring kalau tak ada gambar. Aku malas nk cucuk-cucuk USB dekat BB aku.... komputer aku ni sarang virus, kekgi jahanam tepon aku....haruslah S4 sebagai galang ganti.... macam tak berbaloi lebih-lebih lagi tengah banyak nak pakai duit ni.... tsk.

Okey, since now dah 31wks.... marilah kite update serba sedikit persediaan untuk permata sulung aku ni.... Buat masa ni, aku ada notebook...semua dalam tu.... senang, heh.. 

1. Shaklee for milk booster / Energy booster



Bagi yang tak kenal, aku just ambik secara random...bukan set. Ni pun dah RM170.00, beli dengan makcik aku...harga sedara ke tak aku tak tau lah.... tapi yang pasti.... ni lah bendanya...selain milk booster, boleh jadikan energy booster jugak ( ESP ). Aku rasa, mengikut testimoni pengguna.... memang berkesan kot alfalfa ni.... dan aku sendiri pun tahu alfalfa ni bagus.... FYI dekat luar negara, orang putih guna alfalfa ni bagi makan lembu depa hokeyyyy! Supaya lembu-lembu tu boleh produce sebanyak yang mungkin susu. Jadinya, aku yakin lah kot. Alfalfa ni macam togey muda je kalau korang google images. Kalaupun korang pergi carefour/tesco pun ada jual yang mentah-mentah tu... harga boleh tahan, bukan macam harga togey macam korang buat goreng isi tauhu tu. 

Inilah dia! 

So, pada yang ada nawaitu nak BF secara exclusive sampai anak umur 2yrs ( sunnah + pahala + masuk syurga + tanggungjawab ), insyaAllah.... boleh produce set ni. Kalau banyak duit, ambik satu set terus, include multivitamin, kalsium blabla.... banyak sangat...kalau tak banyak duit macam aku, belilah secara loose dua botol ni je. Dua ni pun aku dah macam kopak amat dah. hahahaha. Mana nak beli pam lagi hoi! 

......and lasttt, please, please.... bagi yang nak BF baby...Nursing Cover must be on the list... bagi aku memang perlu sangat.... lebih-lebih lagi aku rasa...eventho aku dekat rumah sekalipun...aku still jugak nak cover dari ayah aku / ayah mertua / adik ipar / adik sendiri...... 
maluuuuu......theheheeeeeee..... 






Banyak kot yang design boleh buat kecur air liur..... tapi aku rasa.... kat umah aku tu pashmina pun berlambak....boleh je aku guna..lebar pun dah cukup lebar... bukan nak bungkus badan... ye dak.. 

akhir kata, aku memang respect habis dekat suri rumah sepenuh masa yang boleh BF baby secara fully dan aku respect sangat dekat akak-akak yang sanggup berhenti kerja semata untuk BF baby sampai besar. Sobs, kental gila hati. Rezeki aku nanti, tak tahu lah macam mana...aku harap dipermudahkan dan semoga sentiasa positif. Amin...


Majulah BF untuk baby seluruh Negara! !!!


2 comments:

Cik Puan Tqah said...

tqah nk beli gak..tp lom beli lg..maybe next month kot.. nursing cover tu tqah dpt free.. sebijik cm autumz punye.. ms beli susu kt motherhood expo klcc..

Qiela said...

seronokk la tqah, dah banyakkk beli. kite terkial-kial lagi. hek.