Follow Qiela :)

68 days more, how are you?

Setelah lama silent treatment, im backkkkkk for good.

1. Kenapa diam?
Dah tak ada feel nak berbelog, eventho baru cash cheque daru Nuffnang... Series, tak ada mood. Mood ni memang payah sikit nak maintain lebih-lebih lagi aku sendiri pun swing semacam je. Mintak maaf lah kalau ada yang terkecil hati, kalau ada yang terasa hati dengan aku, i think its normal thinggy for a pregnant women felling so uninsecure. Hope everything gonna be just fine bila baby came out in July nanti! Tapiiiiiii, even aku tak update any news, aku still stalksss belog orang lain. YESSS! I do! semua cerita korang, is all in my hand bebehhh. Wahhhh, gitu! hahahaa...  

Tahniaaaaaaah to Atie! dah selamat melahirkan baby girl which is terkezuttttttt amat-amat-matttt pagi-pagi terbuntang biji mata baca dia update habaq dah selamat semua. Sooooo excited + GULP! Selamat berpantang! 

2. Hows life?
Good, betullah apa orang kata...baik dengan Allah, baik lah kita dengan keluarga, dengan mertua dengan suami dan kawan-kawan. Cuma pembawakan baby ni, seriouslyyy ada ups & down. So suami, sila bertabah dengan jayanya. Janji, lepas je bersalin..im gonna try to be a good mother, good wife, good menantu, good daughter, good friend, blablablaaaa. Ameeen... so guys, forgive my all wrongdoings ;) pleaseeee. For baby at least?

3. Baby preparations, 
Done beli benda remeh-remeh berlandaskan nafsu. Rompers comel gambar bear, gambar turtle, gambar duck, tights cute, Oooooh, semua yang comel tak tahan tengok tanpa membeli, mesti beli. Harap baby muat je nanti! Nak beli barang lain masa Expo Moms & Baby nanti..Pampers, Breast pump,booties, mittens, Oh, memang banyak lagi sebenarnya. Tapi, macam cool je..... hiks. Tak apa lah, everythings for you. 

MIL already bought tilam baby for only RM30.00 dekat kelantan,. Dekat sana memang murah benda-benda macam tu & rezeki mommy, banyak pulak orang bagi free... Nipple cream, Storage bottles, warmer... anything else? hiks.

4. Mommy preparations,
Survery produk berpantang, memang tak ada idea lansung. Rasanya macam nak ambik Set Shaklee je kot. Nonaroguy? Amway? Mustikaratu? entah, macam tak perlu je....since my auntie said jamu-jamu ni, buat baby tak sihat je nanti..... Ohh, kena banyak survey/reserch lagiiii ni. ..... so Shaklee will be on the list! 

Tak ada bengkung lagi :( next week baru pergi Kamdar lah.... survey kain sejuk sikit... 

5. Back for good.
For sure. 

Jamu mata, ini anak sedara i...
Meet Umar Aqil! 







2 comments:

Cik Puan Tqah said...

da tau gender lom qiela? rajin2 la update belog..hihihi

Qiela said...

i will..i will .... :)