Follow Qiela :)

Do i have a hot dog or cheese burger....

Okey, semalam dah check urine....ALHAMDULILLAH...doa suami tercinta di kejauhan dan kalian mengkome semua telah dimakbulkan.....air kencing aku dah bersih! hahaha......suke hati aku, tak perlulah aku kena chekup selang seminggu!

Oh ya, semalam nurse dah bebelkan aku, berat aku naik 2kg seminggu!! aku pun terkejut! tapi aku sedapkan hati...Yelah, sebelum ni aku chekup setiap pagi.....dan semalam aku chekup petang pukul 2PM, manalah tidak berat tak naik setelah aku breakfast nasi goreng kampung, lunch, dan kebaikan hati offismate belanja cheese cake & jeruk Penang maiiii..... lebih-lebih lagi dengan keadaan aku macam ni, aku terpaksa minum bergelen-gelen air masak! untuk proses pembersihan kata? aku minum hampir 3liter! Mungkin tu semua terjawab dengan kenaikan 2kg's tu.... *smile*

Semalam suami dah bagi hints, banyak kali pulak tu! pada asalnya jantina baby nak suprised...tapi, suami macam tak sabarrr......... sangat!! 

Menurut firasat offisemate ni, majoriti katanya LELAKI,  Sebab mommy serebeh dan selekeh! Tak mahu makeup dan tak pandai bergaya lansung. HAHAHA. Kelakar tapi pedih. Aku tumbuh banyak jerawat.... walhal dulu, muka ni payahnya naik jerawat...... 

Kaki aku tak bengkak, tak ada urat yang timbul dan aku tiada alahan, kecuali ANGIN yang melampau! aku mabuk bila travel dan suka tidur. Aku tak rajin, paling kesian suami lah dah tentunya... nak bersalin nanti, kena mintak maaf tahap beribu lemon ni.....

Kata saudara belah suami, hasil tilikannya perempuan..... sebab perut melebar..hahaaa.... dan emak aku sendiri pun, katanya perempuan sebab mungkin aku gemuk sangat! Lagipun, kalau ikutkan mak aku sendiri, masa pregnant'kan perempuan (aku ) , mak aku tak ada alahan.....tapi lelaki, teruk alahannya.....

Allahhualam.... 

Lelaki atau perempuan, Hanya ALLAH yang tahu sebaik-baik yang mana terbaik untuk aku dan suami..... ceh, ayat pasrh gitu.... HAHAHAA. Janji comel dan sihat.

Siapa tak mahu anak comel? satu kebangaan yang perlu dibangga-bangga kan kot??? Dah jadi #trend! Siapa berani, cuba kutuk anak sipolan tak comel, akan adalah status facebok bermakian sesama sendiri. heh, tipikal. sangat..... 

Okeylah, GTG! bye Darl's!


2 comments:

Cik Puan Tqah said...

qiela.gender baby da nampak ke.. hoho.. tqah tunggu next month scan ngn private la..sllu 16weeks br nmpk kan..hihi

Qiela said...

kila tengok dekat tickers tu....dia tulis macam tu. hahaha...

kila 22 feb repeat scan dekat KK, maybe bulan 3 baru scan dekat private..hhihi..