Follow Qiela :)

Perihal Hand Bouqet

Okey, tau..agak lame jugak lah...nak mula cerita ni...hhuhuiiisb rasanya topik ni dah terkubur jadi sejarah. tapi lang-alang dah ada...kita tengok jelah k..Dah la carca marbaaa je! 

masa nikah, seperti yang sedia tahu..i tertinggal HB homemade i dekat hotel which is ni semua terjadi disebabkan kelam kabutnya i masa nak makeup nikah tu. Makeup nikah dijadualkan di hotel tapi tiba-tiba berubah tanpa kerelaan...so...memang lah kelam kabutttttttt masa tu. tsk. kalaulah masa boleh undur balik.....hahahahaa..tapi kalau undur pun, tak ada apa yang boleh i ubahkan, kecuali....tak lupa untuk ambil HB i dekat hotel..hhuhu....

Ini adalah HB homemade yang telah di'letgo....tak pernah guna. tsk. sygnyeeeee!!!!

So, bila tengah kelam kabut dah sampai masjid, photographer tanya....mana bunga tangan i......terus i teringat.......ALAMAK, TERTINGGAL DEKAT HOTEL!!! then, macam blur-blur dan terus teringat akan bunga tangan fake flowers yang ada sekali dengan baju sanding dalam kereta pengapit i, so..cepat-cepat suruh dia ambik bunga tu......dah tak kisah dah warna apa....tak kisah dah macam mana, janji ada benda nak pegang.....so.....

here it is, 


Ha, inilah dia....baju warna terkois....bunga warna pepel....masa tu macam dah tak fikir apa-dah.... kena jugak ada bunga....bak kata orang, HB adalah bestfriend setiap bride! sebab HB tulah yang akan bersama-sama kita setiap masa masa majlis nanti.

To all brides-to-be, hati-hati......sebab kadang-kadang benda kecil macam nilah kita sentiasa terlupa, lebih-lebih lagi dalam keadaan kelam kabut. series. sungguh tak best bila tak ada HB, rasa macam...apa nak gentel ni???


Tengok lah, muka orang yang tak ada HB tu...macam...muka, 
 'apa aku nak buat ni '.....

Lepas dari tu....untuk majlis sanding pulak, i prefer untuk gunakan fresh flowers...I beli dalam 12 dozens fresh flowers, untuk hantaran dan selebihnya untuk bunga tangan. So malam tu..gigih la i duk melilit-lilit fresh flower tu....i memang kayu bab gubah-gubahtu, tapi malam tu....without anyone helps, i buat jugak!! ;)



Konsep bunga ros merah dan baby breath masih sama dengan gubahan hantaran , lagipun yang tu je yang ada..hahaha...So..... i memang hantam keromo sahaja...lilit-lilit, selotape, dan ikat dengan reben.. tu pun, dah macam entah apa-apa je... 




kan dah cakap, HB memang brides bestfriends. kita akan pegang setiap masa dan ketika. 
so, apa salahnya berhabis sedikit untuk bestfriend kita.
kan ;) heh... 


No comments: