Follow Qiela :)

Hi, ( its been a long time )

How do i start, dah seminggu dah bercuti...minggu lepas kan cuti berselang seli, tapi i ambik je cuti direct straight, pergi mana? Haruslah duduk bersama suami di sana....suami je kerja sorang, kita hari-hari duduk rumah masak untuk suami.....hehehee.....every night tiap - tiap malam mimpi indah and don't u know...macam mana perasaan tidur di pelukan suami? setiap malam? setiap masa? tsk. heaven! 

Tapi tiba-tiba mimpi indah yang sebelum ini dah bertukar seperti mimpi yang tidak kesampaian....Isnin.... ( after being a LDR wife, Monday morning were the 1st thing in the list, that i hate almost ) pagi ni i bangun without husband around. Bermulalah la pagi yang semua serba tak kena... Pagi yang paling goofy...dan paling pailang......dengan semua orang i nak jadi samseng. 

Ive started to notice, i gained too much weight, so ive decide nak start jogging balik. Start all day routine before get married, puasa..jogging, jaga makan dan jangan bela hantu raya.....hahahaa....Suami tak merungut tapi dah mula tegur. He's okey tapi since i rasa macam lain macam lah pulak, pakai seluar tu tak kena, pakai kain tu tak kena....baju pun semua dah mengecil. Perut pun ada spare tyre, suami suka cubit! BENCI!! Grrrrrrr........In Laws pun, dah mula tanya...berapa  kg's  dah naik? Yadaa Yadda...

Okey,. started from today......I nak DIET , auw.....diet tu is too formal wasnt it........?? Okey, okey......( kita namakan sebagai mogok lapar, since husband not around ) 


Dapat badan macam kawen dulu pun, dah besar nikmat eventho masa tu pun kinda berisi jugak, tapi takdok la se'berisi' begini seperti hariini! '
Wuarghhhhhh....

Samseng tak? 


5 comments:

Cik Puan Tqah said...

hoho..same la.we both gain weight..tp mr hubby tqah lg ketara..

Qiela said...

Already gained 10kg's, tanpa gagal! baru kawen 2 bulan 2 minggu. Hazab, Hazabb!!

Mawar said...

ala dont worry too much about it. just jaga makan sikit2 and exercise when you can. big is beautiful! ;)

Qiela said...

thankyou mawar ;)

sarahhernyzar said...

bahagia katenye.. hehe.
selamat berdiet.
sara pn dh gain juge ni.
tatau muat x baju nikah yg dh siap 2 thn yg lalu. eh ? haha. :p