Follow Qiela :)

When you meet a man who can cook and do the housework, Dont hesistate a minute marry him

Dapat SMS daru husband semalam, 1st October....

"Sayang, kita dah sebulan jadi suami isteri......
...Auw, thankyou bee...for such a lovelyyy doveyy month!

I just realize, husband sangat-sangat rajin!  He do the dishes, mop lantai, sapu sampah, vacum habuk, pendek cerita, semuaaaa dia boleh buat! Dia selalu bagitahu yang dia tak suka kotor-kotor which is kadang-kadang tak kisah sangat pun kalau setakat habuk-habuk tu.....Tapi suami tak suka!! Suami tak suka bangun pagi. tsk. tapi i still suka gomol dia banyak kali pagi-pagi...suruh bangun jugak sebab i bosan && dia akan bangun sambil membebel-bebel. HAH..Comel! && Dia sangatttttt la particular pasal kereta, even ada habuk sikit pun, dia akan ambik vacum.....Hobi? polish kereta dan dia sayangkan isteri dia. ehem. aku latuu... tiba-tiba kan... 

Husband sangat lovely, dia selalu pujuk when he knows...i ada masalah dengan kawan/family......Its a wonderfull moments when u kno bila si dia  being such a good husband and goodfriend of mine...  Dia akan suruh i tidur untuk release tension, kadang-kadang bawak window shopping && movie....Dia akan selesaikan masalah, walaupun masalah tu kadang-kadang tak berkaitan dengan dia pun!! && Dia sangat pandai bawak diri.....Phew, I Love U Husband...Kadang-kadang rasa macam diri ni......KERDIL gilaaaaa...

Im not a good wife....not good at all...i can't cook, husband always nasihat supaya sentiasa cantik-cantik means mesti i selekeh && i tak rajin pun!! i cuma rajin dekat rumah mertua....when im home, abah selalu manjakan i..bila basuh baju, abah suruh i tidur, dan dia yang jemur, even nak makan pun, abah yang bawakkan makanan untuk i...And the latest, i balik dari rumah mertua....masuk bilik.....WOW!! Bilik siapa ni, macam kamar beradu Snow White, Cantik, Cantik! jom tido!! Ooooh, bad habitnyee! Tapi jauh disudut hati, i tak suka pun perangai-perangai macam tu which is i selaluuuuuuuu terfikir, awsome kan bila dapat jadi isteri yang sempurna!! :( 

Dua lelaki yang aku cintai dalam satu masa,  paling rajin dalam dunia. hearts&
I selalu cuba untuk jadi perfect, Bila husband relaks tengok tv....i selalu tanya....Nak air tak? tapi suami selalu cakap taknak....ataupun dia akan cakap, dia akan buat sendiri.....Bila i basuh pinggan & kemas-kemas, suami akan buat terkejut sambil senyum simpul.....'kenapa rajin sangat ni? Oh, malu gila....rasa nak lempang.... && Bila were talking about kids.. suami selalu terlebih suspen..I kno it! Sebab suami selalu cakap.....i macam belum ready untuk jadi mommies. ! Padahal i macam terlebih ready.....hehehe...'dengan nama jelah...'

Ingat lagi, last time i merajuk dengan husband, sebab bila i nak basuhkan baju..dia kata tak payah, bila nak iron baju, dia nak iron sendiri..nak setting meja makan untuk dia pun, dia kata tak payah...i geram, i terus cakap...' kalau macam ni, baik u tak payah ada isteri! Tak payah kawen sampai tua...'

Suami jawab balik, i kawen dengan u..sebab nak jadikan u isteri, bukan orang gaji...sambil kiss banyak-banyak... I taknak u penat....hehehe.. 

Bab memasak, I hate cooking, sebab i tak pandai! I selalu merungut dekat kawan, yang i tak pandai memasak, padahal.....asyik merungut je tak ubah apa-apa....i tak suka memasak, sebab everytime i masak, rasanya mesti tak sedap :( sedih kan......lepastu berlaku lah pembaziran tegar dengan membuang sisa yang berlebihan .....Oh, sedih sedih....kepada yang belum kawen....please, please....belajar lah memasak dulu...sebab bila u tak pandai masak...satu point hilang....walaupun u cantik, ada master, kerja gempak, suami kerja hebat....tapi bila u tak pandai memasak, it sucks u kno..

Lebih-lebih lagi bila duduk rumah family mertua, bila mak mertua tegur...terlebih masin la, terlebih manis la...mula lah nak touching.......bila suami kata tak sedap, rasa down gila gilaa kaw punye! Pheww..i need lotsa time... Memang betullah orang cakap, kalau suami rajin, mesti dapat isteri tak rajin  pemalas  ..kalau suami pandai masak, mesti isteri tak pandai....bila suami pendiam mesti isteri banyak cakap... tsk. kan kan kan?! No wonder, abah selalu pesan suruh berubah...theheeeee.... 

Dalam pada masa yang sama, i selalu je google resepi... i nak try banyak recipe, tapi nak try without husband around....nanti dia complain sebab selalu membazir. I bukan pemalas okey, cuma i need time...nak pandai terus, bukan senang! 

before, i did this.. 




Resepi - Google..

Ends up, ayam mentah dan kentang keras tahap baling jin, jin pun mati.....Sayur sedap! tu pun...dengan bantuan sos tiram, kalau tak..tak la sesedap ni... Okey, kicap sentiasa menjadi penyelamat. 

Suami suruh i masuk master chef, i tak tau....in between la kot..antara peserta pertama terpilih atau terkeluar..

Last two weeks, sempat jugak masakkan ini untuk husband & keluarga mertua... 



Resepi - Google..

Melting cheese....suami bukan jenis pemakan sphagheti...So, rasa haruslah biasa je..
Tanya adik ipar, Sedap tak kak ila masak? Heheeee...
Sedap sangat...
Penipu!! Grrrrrr....( tekup muka dengan bantal, jerit ) 

Currently : You screwed up, girl! And people who screw up can't act like they didn't.....






2 comments:

Nn said...

saya dah bannk in duit utk kos pos laju hadiah tu

Pieh Rizfie said...

hek eleh..kila...jgn touching2la....jd isteri ni..1 je....kite kene redha dgn ape yg suami suke....kalau die suke gulai kite x suke..kite kene redhala....sbb kite kan isteri die...akak pasti husband kila tu....die buat ape yg betol...die x nk susahkan kila....jd apasalahnye kite plak berusaha buat sesuatu yg die suke........org laki ni..die x suke mention die sayang kite...seme die wat melalui action tau..hehe