Follow Qiela :)

Baju Nikah




Well, ini adalah keyword yang seringkali bermain di mata few days around. Semua berkaitan dengan baju nikah, except those niqab lah kan ;)
memang lah tak tahu nak review macam mana. Setakat nak komen, pandai lah sikit. 



dah nama pun photo-G dasar lembab nak mampus, asyik la ulang gambar yang sama...makanya..inilah makannaya.....hhuhuhuu.... so, ni adalah fully baju nikah yang sedia ada buat  masa sekarang. 

sebelum baju tu jadi adalah seperti itu, aku ni bagai nak rak mencari design...kejap nak dress..kejap nak baju kurung biasa, sekejap nak kain meleret, sekejap nak kain ala-ala princes...oh my..memang nafsu hantu betul. kahhhhh....

those border lace, kirim dengan kawan yang menang suka shopping dekat Indonesia.... aku memang tak pernah pergi pun, dan yangggg paling sedih....balance border lace aku hilang macam tu je lepas wedding. 
baru nak patch dekat baju raya tahun depan :|





Inilah baju draft / baju contoh, nak macam mana....nak macam ni, nak macam tu...senang cerita...right click, save images..print out....tunjuk dekat tailor. 

Tailor pun skecth, draft nak design macam ni,.,.....dan kita yang bride to be ni haruslah duduk di rumah dengan perasaan gundah gulana. 
pandai ke cina ni jahit baju, pandai ke cina ni jahit baju kurung, pandai ke, boleh ke, cantik ke...
WTH, hahahaha.... 


so, lepas sebulan.....inilah hasil-NYA, Alhamdulillah, turned out well..




ni selepas di patch, oleh lace yang di beli di Indonesia. Ramai gila yang tanya, beli dekat mana, beli dekat mana....so, jawab sekaligus jelah.....

kite kirim dengan kwan yang pergi Indonesia :)


Toal Damages,

Beli kain Chiffon - RM5 x 7m = RM35.00
Beli kain untuk lining - RM5 x 7m = RM35.00
Chiffon untuk veil - RM20.00 ( include jahit tepi, border )
Tudung - RM10.00
Upah jahit - RM150.00 

All Include : RM250.00







1 comment:

izfanora said...

nice.. org yg kawin sebulan pun dh masuk pic.. izfa nie kawin dh 4bln, pic pun xmsuk lg.. hahaha..

tggu r der mood nk review besar-besaran.. :P <-- ntah bila..