Follow Qiela :)

Entri Mak-Mak wanabe.

Yea yeaaaa, memang lah baru lagi aku kahwin......aku sendiri pun tak reti lagi nak organized kehidupan aku sebagai isteri lagi. Dengan suami masih lagi long distance, jumpa hujung minggu je. tsk. Dah tertulis takdir macam ni kot,.Anyway, aku belum lagi berisi .  :) 2 weeks baru....Inai di jari pun pekat lagi... 

tapi, aku ada cerita sikit nak kongsi. 

Haritu, aku pernah suarakan tentang perasaan tak sedap hati aku pada FB Bride Pahang, aku cakap....aku risau kalau-kalau aku ter'period awal. Memang biasanya pada 1hb-2hb, tapi aku tetap risau kalau-kalau terawal which is....macam mana aku nak masuk masjid untuk majlis nikah aku nanti. 

So, pada 30hb tu.....aku macam Okey jelah...sebab tak ada tanda-tanda lagi. && pada 31Ogos tu Alhamdulillah, aku selamat dinikahkan. tanpa period. heheee....

Tapi tak lama, pada 1hb tu.....aku masih lagi tak ada tanda nak period, Nervous terlebih agaknya. tak pun terlalu excited dah jadi isteri orang..... hehe....sampai lah betul-betul dah habis majlis. Aku habis outdoor session, balik rumah mandi dan relaks.... tiba-tiba malam tu, tuttttttt...period. Pepaham je 'awak' ni kan... hehehee.....

Jadinya, seminggu jugak lah aku bercuti....heheee..dan semua pun dah sedia tahu....lepas je kite period..itu adalah waktu yang paling subur bagi seorang perempuan. 

Pada mulanya, perasaan nak ada baby sangat lah membuak-buak. aku selalu bagitahu suami...yang aku memang nak baby. aku tak habis-habis bagitahu...yang aku nak baby zara....siap aku dah stanby nama lagi. Suami pun layankan ajer.... hehehe, so sweets! :)

anak BFF aku, Lil' Zara :)
Semalam aku demam urat, suami cakap aku demam rindu. Aku muntah dua kali, mungkin sebab nasi lemak dan laksa yang aku makan tu memang tak best lansung. Dan petangnya, aku ke ECM, saja jalan-jalan ambil angin....Aku lalu depan kedai Nasi Ayam...baunyaaaaaaa, menusuk hidung. Tahu tak busuk yang maha hebat macam mana? Eiyekkk! Loya aku dibuatnya. Aku siap jerit pada kawan aku....Ape busuk gilaaaaa ni!! Diorang pandang aku........dan cakap, "...Bau nasi ayam, sedap je bau kot...."

Mereka saling berpandangan dan buat aksi nakal depan aku sambil angkat-angkat kening. Tapi aku diamkan je. . ..

Hakikatnya, aku takut nak mampus! Grrr...Gr..Gr r rr...

Aku letih gilaaaaaa kot. Drive pergi balik kerja sorang diri. Mujurlah aku tak ada nak memasak ke apa.... Dalam pada masa yang sama...demam panas tanpa suami disisi sangat lah menyedihkan. Mampu SMS dan tanya itu ini je. Nak tanya khabar pun, setakat call/video call je.  Bila muntah, tak ada siapa nak urut kepala aku....nak usap-usap belakang aku, dan bila tiba-tiba hidung bau busuk, aku tak tahu nak mengadu dekat siapa. Mampu Eiyekkkk je! Kalau mengadu dekat suami, suami cuma boleh cakap suruh makan panadol, suruh tidur, suruh rehat. Bukannya boleh urut kepala, buatkan milo panas takpun urut sikit muscle-muscle ni... Paling takpun, duduk diam....depan mata aku pun, rasanya dah boleh buat aku comfy sikit kot.. ..Sedih woi, laki jauh niiiiii!

Pheeew, perasaan yang sebelum ni aku rasa nak sangattttt baby tiba-tiba hilang macam tu je. Keinginan aku untuk ada baby dalam masa terdekat tiba-tiba mati. Entahlah, mungkin sebab aku belum puas bermanja-manja dengan suami, lagi satu mungkin aku tiba-tiba rasa..aku tak boleh lagi nak ada baby kalau suami jauh.

kan..

Gulpp!

4 comments:

shura shushi said...

Kalau ada rezeki apa salahnya :))

Diyana said...

yg penting skrg ni jaga diri ok dear....
sbrg kemungkinan bakal b'laku...
saya doakan ada "ISI".. insya-Allah (^_^)

Boo said...

Assalamualaikum..
elok awak g check lepas 2 minggu kalau tak period lagi.
heee sonoknya ada baby..
kita da 4 bulan kawin, still waiting for the rezqi

Cik Tqah said...

wah2..ntah2 memang ade isi.. aminn :P