Follow Qiela :)

29hari, masalah tiba-tiba.

Aku sekarang dah mula tak sedap duduk, hati tiba-tiba je rasa cuak semacam. Tengah syok-syok menaip belog ni pun, tiba-tiba bulu tangan aku meremang semangkuk. Dalam 29hari lagi, aku akan jadi isteri betterhalf, aku akan jadi menantu keluarga lain, Kakak kepada adik-adik yang bukan dulunya adik beradik aku, dalam pada masa yang sama, aku kena juggle jugak tanggung jawab aku pada abah yang dah pencen, pada adik yang masih sekolah. Tu jelah satu-satunya adik aku yang aku ada. Lepas ni, status dah jadi isteri-isteri. Kena masak untuk betterhalf, kena iron baju which tu lah kerja yang palingggg aku meluat, hantar dobi lah nanti? hhehe... 

Tapi yang merisaukan aku tahap maksima, bukannya apa yang perlu aku hadap lepas-lepas ni.....tapi yang semakin hampir meniti datang dekat aku ni. Aku dah cuak hokey!

Macam mana makeup aku nanti, 
Macam mana catering aku nanti, 
Baju aku nanti,hantaran aku nanti....
dan yang palingggggg aku sedang fikirkan, ADA MASALAH KE TAK NANTI?

Sebab aku tau, aku ni kan jenis gelabah...bila benda tiba-tiba datang, lepastu semua point dekat aku. Boleh nages tau....even masa sekolah dulu, kecik-kecik la kan....aku buat salah sikit, mak aku cakap aku bodoh pun...aku punya la sedih, sampai menagis meratap, nak terjun dari tingkap rumah. HAHHA. lawak betul bila ingat balik. 

Takutttnyeee noksss!!

Lebih lebih lagi, dah masuk bulan Ogos, aku jadi semakin sensetif. Even ayah aku tegur kenapa doorgift banyak benda sangat pun, aku macam down..pastu aku nages-nages mengadu dekat betterhalf. Adik beradik tak ambik tahu pun, aku dah separuh nyawa tahan sedih. tapi tak apa......aku kuat. aku kan dah nak dapat family baru, huehuehueee.... nak ada baby baru kan, hhihihihi......<- gelak miang kan? 

Even sekarang pun, aku ada masalah.... macam masalah dengan dewan aku,  aku malas nak fikir, padahal.....mak ayah betterhalf duk push-push aku. Sekarang masalah chalet pulak, dulu janji boleh masuk hari Rabu. Bila dah confirm gedebuk gedebuk, ...tak boleh la pulak. Kena masuk Jumaat petang. Mana nak aku menikah lagi, masa tu lah aku nak urus itu ini lagi, Masa tulah aku nak angkat doorgift bagai, dan apa yang menjadi pertanyaan, sempat tak pihak chalet tu nak kemas-kemas sedangkan orang tu checkout dalam pukul 3-4....pukul 5 aku dah nak masuk? Aku memang tak boleh nak tahan, rasa nak mengamuk je. TAMAN PERTANIAN SUCKKKKSS!!!! Kalau aku tahu jadi macam ni, baik aku ambik Sri Dagangan. Kecik sekalipun, aku rasa aku tak lah tekanan jiwa tahap macam ni. Even paper lantern pun aku tak jumpa-jumpa lagi. sedih pedih pedih! Siapa ada lubang nak rent out paper lantern? aku dah penat cari ni......

dan, aku ada masalah dengan alas meja, ada siapa-siapa tau,,,nak contact siapa? aku tengah cari alas meja bulat ni, Mak mentua aku dah sakan membebel....adui. Dulu taman kata, ada disediakan, tup tup tiba hari ini, TAKDAK LAH PULAK!! 

Call me whatsoever, perempuan suka merungut ke apa ke..... tapi....aku memag dah tak tahan lansung.


Ni je yang buat, hati aku tenang...........tapi tak tenang-tenang pun lagi...sebab betterhalf tak bagi guna lagi. 
nak isi atas dulang! :) 

6 comments:

ciksusu said...

alahai ciannye..
makin dkat hari makin byk cbrn kan ;(
hope dpt setel ye :)

veesakura said...

sabar dan sabar. masa kawen nanti jgn pikir banyak2, just smile cantik2 for the pics okeh. sbb pics tu yg akan kite tgk seumur hidup :)

Cik Tqah said...

dear..Capture Booth ade jual apper lantern.. yang kain alas meja tu u beli je la kain murah2 kat kamdar.. jahit tepi.. kalau x pon u potong 4 je..pakai jenis jersi..confirm tak bulu2.. i br singgah blog u.. i follow key :)

izfanora said...

semoga semua berjalan lancar.. amin.. :)

Anonymous said...

paper lantern ader jual kt seri impian dekat area ecm n sederet ngn oasis restoren, :)

anaztasias nora aira said...

kesiannya kamu dear, sis nak tolong pun tapi sbb dah full booking. :((