Follow Qiela :)

Tentang Inai

My really-really first time berukir inai minggu lepas! selama ini asyik lah pakai hujung-hujung jari. So, sebelum berkahwin apa kata kita cuba, konon-konon trial pack la. Dengan harga RM5.00 sahaja. 

what, RM5.00???!

Ha ah, RM5.00, dekat mana?
dekat depan Mydin, Jalan Tar, Kolumpo.

Tangan ku telah dinodai minggu lepas, pada mulanya eksaited kemain, siap pilih corak paling havoc untuk bagi tekanan pada indian girl yang ukir tu, tapi hampa kerana beliau sangat sangat PRO. 
jadi, duduk lah disitu, sambil diperhatikan oleh makcik-makcik dan ahkak-ahkak yang keluar Mydin.
Eleh, nak buat jugak letewwww....

Tapi, bila dah buat dekat situ, u'OLLLSSS kena lah extraa plus plus double plus carefull!! bukan kena ragut ke, bukak Indian girls tu charge mahal ke ape ke, tetapi selepas je siap ukiran tu, korang akan meredah lautan manusia yang ramai. dah nama pun lautan kan. gila ko air laut sikit?

saya walaupun extra carefull, tapi still rosak sikt! sebab ada one guy tu langgar!! 
-____________-"
dem yuh!

Result masa 2nd day, still merah dan anggun. asyik la menayang dekat betterhalf kita ada ukir-ukir dia tak ada. Bila masuk nak tengok wayang, macam malu-malu sebab orang tengok-tengok je tangan. duk usha-usha kite dengan tunang, macam married couple baru kawen  nak tengok wayang. 
ceeeeehh, malu.
kita dara sunti lagi tau. 


besarnya drumstick -_-"
#annoying!


3rd + 4th day still lagi cantik, walaupun dah mandi dan sental sesungguhnya sebab esoknya nak kerja, malu noks...pergi kerja berinai ukir bagai, dah la isnin cuti....kang orang cakap cuti 3 hari kawen sesenyap.
#forever alone.

This place were highly recomanded, servis cepat, ramah, ukiran cantik dan murah sangat-sangat. 

Tapi saya macam tak berkenan ukir-ukir ni, 
mujur test dulu sebelum kahwin...sebab nya, tiba-tiba rasa macam tangan kotor gila bila nak makan nasi. makan apa-apa pun jelah, rasa macam.....

Eiyucks, ape ni!!!

tapi, 
lain orang, lain taste kan?

so, telah diputuskan, masa nikah nanti, just apply inai mekah je dekat hujung-hujung jari, ala-ala Lisa Surihani...


Love this.




11 comments:

Diyana said...

simple itu cantik...
boleh x mcm tu?? hehe

IMaH said...

Samelah..saya tak minat inai ukir2..suka inai yang macam pengantin dulu2 pakai. Yang dekat hujung jari je. hehehe..papepun lain org lain citarasa kan?

Hanys Jehari said...

I pun pkai yg tradisi sj.. My hubby tk suka n dia kt mcm pengotor.. Huhu. N guess, org2 tua sgt suka sbb asik duk belek.inai i..

Qiela said...

less is more! boley boleyyy! :)

Qiela said...

ha ah, ujung jari pastu bulat kat tengah2 :)

Qiela said...

yelah, mungkin yg tradisi lebih mnyerlah.

Diyana said...

betol3....

Ijiyu said...

kita sama, yuyu pun tak suke ukir2. and my tunang pun tak bagi...he dislikes it and he said tak elok.

UyaRayza said...

i memula tak nak tp terjumpa yg simple and sangat2 terkenan di hati then makcik i drama2 nk buatkan untutk i..die ade butik pengantin so terpaksa la bagi die buat..last2 habis tangan ku hahaha..dah mcm ape dh..hudussssss hahaha..tp redeem belah bertandang ukir cantik2 gitew hehehe

Qiela said...

kan, risau camtulah. bila silap buat atau tak cntik, bukan boleh padam balik :(

Qiela said...

yeap, tp tunang i suka je. HHAHAHAA. tapi seriously mmg taknak.