Follow Qiela :)

Kandungan Doorgift

Hai dan Hello, Selamat Pagi...Selamat  1 Rejab,  puasa tak? *tiba-tiba. 
Okey, selepas menreview doorgift untuk VIP, ( close friends, her family, his family ) 
hari ini tibalah masa untuk short review mengenai doorgift kepada tetamu. 

so selepas dibincangkan tempoh hari, di dalam kotak yang telah dibeli, sebanyak 500pcs...
harga kotak adalah RM0.35sen per pcs,

RM0.35 x 500 = RM 175.00



Personalized Mineral Cup,
Percaton 35pcs
RM14.00 x 15 = RM 210.00


Buah epal hijau / merah, puas saya survey dimana boleh dapat murah dan Alhamdulillah,
rezeki berpihak kepada saya nampaknya, saya mendapat harga sebiji epal hanya RM0.35sen sebiji. 
dan yesssss, saya sangat lah happy!
dalam sekotak doorgift, saya akan isikan sebiji epal merah dan epal hijau, jadinya...muat-muat jelah kotak tu.
sukaaaa sangat! 

RM0.35 x 1000 = RM 350.00

selepas ditimbang tara, dan dikira-kira...humak aihhhh...mahalnya....doorgift sahaja RM350.00 + RM 210.00 blablabla......tapi selepas diperinci....kos satu set doorgift saya hanya bernilai 
RM 1.40 sahaja! 

okey, masih seperti dirancangkan dari mula. 
Limit doorgift cuma RM 1.50 per box. 

pesanan saya, tak perlu berlebih-lebih sangat dalam penyediaan doorgift. kalau diikutkan mulut orang, kalau berlebih-lebih...dikatanya membazir.....dan jika ala kadar, dikatanya tidak berduit. makanya, carilah idea yang paling praktikal, mudah dan menjimatkan...

Baraka'Allah...

---------

Okey, esok baju nikah siap. Bridezilla sekejap on, sekejap off je ni. kepala macam berpusing-pusing je rasa. Mual, loya tekak, rasa nak demam...
eh over. ambik baju kat tailor je padahal.
ok ok ok..
JANGAN LAH KETAT KE, SENTENG KE, BESOR KE, APA-APA JELAHHH!!

19 comments:

Rahmah said...

idea yg menarik lah....cik mah ngah pk2 nk bg apa... :)

ciksusu said...

doorgift antara yg paling semak kepala nk fikir :p

Lydia said...

dear..x sabO nk tgk dress wedding awk tue..msti cntik kn??

Qiela said...

mudah,,,jadi pencuci mulut. hehe.

Qiela said...

tahu xpe, pening jugak asalnya.

Qiela said...

simple je lydia. hopefully cantik lah! :)

ada mokhtar said...

setuju... ikut kemampuan kita je kan.. teruk kita kalau nak ikutkan mulut orang lain kan :)

Rahmah said...

aaa jg kan....btol jg tu....idea yg menarik sgt....

Qiela said...

ye, x susah kemudian.

Anonymous said...

bole sy tau kat mane nk beli epal murah2 ek? my wed on 7july tp x decide doorgift lg :( pening sudah..

ZAT Chocolate said...

Yup... Sy pon nk tau kt mane u beli epal tu?... Firah

Qiela said...

dear, buah tu...dekat area batu tiga. ade satu kedai buah, biasanya suplier selalu beli. murah banyak.

pakcik saya, jaga kontrak kantin asrama, so..tnye dia je.

NOR AZIERA ABD RAHMAN said...

salam, kedai buah tu nama apa ye?

Lady Caca said...

epal hijau tahan berapa lama ya.. please advice..

yanacyang@gmail.com

ZAT Chocolate said...

Salam... boleh bgtau ape name kedai buah tu tak?... email dkt sy pon boleh musfirah.rozemi@gmail.com

ZAT Chocolate said...

Salam boleh x bgtau ape name kedai buah dkt batu tiga tu.. atau no telefon ker... plz

Anonymous said...

Awk,kotak tu bsr ke?bli kt mn ye? nurateyaelias@yahoo.com

Anonymous said...

salam... sis bole tny x kotak tu beli dimana ye ade contact x?? plz email kn ke saya
sitihadi.khadijah@yahoo.com

Anonymous said...

salam sis, boleh saya dapatkan info kedai buah di batu tiga tu? mustika_barrel87@yahoo.com 0173671367