Follow Qiela :)

Tentang Sijil dan Bunga Fabrik

Alhamdulillah, LULUS untuk ujian Kursus Pra Perkhawinan, 
dah boleh kawen :)
so, apa yang kita tahu.
 Sabtu Ahad memang full time dengar ceramah.
Penceramah were awsome!
Ustaz Hamdan Yusi & Ustaz Khairul Amran were the best.
siapa belum ambik, terai la ambik ;p
Majlis Ilmu kot,.theres nothing to worry about...taknak kawen lagi pun tak apa. 

yang tak best part takdak kawan la, 
tapi kiranya saya dalam golongan kerberuntungan ;p
i meet girl name Siti,
Hi Siti! 
Shes from UIA and gonna get married end of this month! 
*tips, cari lah girls tudung-tudung labuh ala2 warak sikit nak buat kawan, 
masa exam boleh tiru. and YES! dapat 100% for exam! 

Nothing for today, sebab Sabtu Ahad sibuk kursus.
pagi-pagi dah bangun :( and pelissss, arini dah kena kerja.
sedih kot sebab ive got no time untuk bangun lambat!! 
anyway, ive show this HB to Siti, 


sheee was sooooo excited bout this!

Me : takpe, meh datang umah. kita buat sama-sama.... 

spot my current diy project, veil nikah ;p
ps : to those yang tanya pasal material apa saya guna untuk bunga fabrik ni,
sebenarnya material kain apa-apa pun boleh. bagi saya, cotton, chiffon, satin semua pun boleh.
tapi jangan la kain pelik-pelik macam kain net ke, lace ke, and please bukan kain organza :) susah kot.
so, tips sekarang. pergi je kamdar, then beli kain murah ( kain perca ) untuk trial.

sebab tahap boleh/pandai jahit kita lain-lain.

macam saya, saya suka guna kain yang kasar dan keras, senang nak gunting, lipat dan iron.
kain  licin susah sebab bergerak-gerak.
tapi now saya memang sedang  kerjakan kain chiffon sehabis baik sebab untuk patch pada baju nikah saya.
Alhamdulillah, everything going well!
bula dah biasa, memang senang la nak bekerjasama dengan kain tu.


11 comments:

Rahmah said...

same2...rahmah pun buat HB ni jg..pkai kain biase je...dah siap dah untuk mjlis nikah t...suker sgt....

Diyana said...

eh, ade exam ke time kursus??

Qiela said...

puas hati kan buat sendri :)

Qiela said...

dear, ade..tapi basic je :) no worries. insyaAllah boleh jawab.

Mawar Fadzil said...

i pun surprised your kursus kahwin ada ujian.. kurus kahwin yg i pergi tu xde pun? negeri pahang punya lain eh. tapi congrats!!! dah boleh kawin esok gak. haha..

SarahSyafiq said...

sarah buat kat shah alam. xde plak exam. btw, suka combination color hb qiela.

Diyana said...

owh...dy nk tgok kite pay attention ke idak mase kursus tu...
hehe

Qiela said...

soalan basic je dear, maybe saya pergi under Pejabat Agama Islam Pahang kot?

Qiela said...

saja-saja wat gempak kot? hahahaha. padahal soalan senang je :)

tq dear sarah.

Qiela said...

tau xpe!! soalan berpandukan ape yg diajar tu je pun, basic. hehe. boleh tiru lagipun. ;p

Diyana said...

xaci laa boleh tiru.... haha