Follow Qiela :)

Perihal MUA

Hi, salam Jumaat to all beautifull brides or can i said...WILL become a beautifull/stunning/excellent bride!
wah, kemain kannnnnn...
so, talk about MUA, whos the lucky MUA dekat Pahang ni yang boleh mekap saya segojes Rozita Che Wan?
**taste tak nak kalah ye, sila jangan mengaku kalah. tsk.


Kulit dia bukan cantik sangat pun, kulit tipikal perempuan melayu. Tapi sebab mekap....kulit macam durian belanda pun...nampak soft macam tomato.

tapi, abaikan...tengok mata. tenung mata. tengok cepat.

Dekat Kuantan ni, hampir giveup jugak nak mencari MUA yang seswaiii gitu, tapi tak apa..sabar bawak berkat. Walaupun majlis 4 bulan lagi, kena start cari.

to those yang nak sanding 4-5 bulan lagi, u better start from now. jangan malu....pergi je ye.sebab jangan jadi macam saya...sedih tau...semua MUA yang mekap gojes-gojes...semua dah fully booked. sedih sedih yang teramat sangat, tapi pasrah. 

call kakak angkat ......

me : kak, ada kenal mana-mana MUA yang mekap debooom tak?!

her : tak ada, tapi...cuba tanya D'Nora Bridal...

me : wah, kemain kan. mekap dia memang meletops. tapi kemain harga. kopak kak..

her : awak qiela.....tak payah cari yang cantik-cantik. kulit awak dah cantik. Bukan tak cantik.. mekap nipis-nipis je, dah nampak cantik.

kbye. tuttttt...

Tak boleh pasrah tang tu....sebab kita tak boleh terlalu menerima pujian orang dengan hati yang terbuka, mana tau kakak kita tu cakap nipus. hahaha. dan dukacita diwaktu persandingan, ibarat makeup anganku musnah. 

okey, pencarian pertama, adalah...



Sebenarnya ada miscom sikit antara saya dan jaja, ( the owner )  ive already told her yang bulan 4 akan start bayar deposit...tapi entah macam mana, beliau boleh bagi date tu dekat orang lain, sedih kemain tau. haritu...call dia dan cakap nak bayar deposit...but....hampa bila dia kata date tu dah ada orang lain ambik, and the brides yang sama date tu kawan saya!

tak sangka kami kawen tarikh sama. 
shy shy ;)

tadi jumpa dia pun, dia cakap dia ambil pakej dengan pihak Eksotik Collection pun cost her about 6-7k, 
no wonderrrrr lah bagi tarikh tu dekat kawan saya tu, 6-7k kot? ALL INCLUDE,  sedangkan saya ni nak khidmat MUA and pelamin je :( tak sampai 2k pun :(
no wonderr..no wonderr....

so, what to do, pencarian bermula. 




Tempting kan, rasa nak jilat-jilat je mekap-mekap semua. hahaha. okey over. *Dush!
tapi malangnya dah fully booked, sangat-sangat malang...tak boleh lansung nak selit. sebab on that date... other bride tu ambik nikah pagi dan  sanding petang...
harga reasonable jugak lah...
RM300.00 untuk nikah, sanding RM350.00
$-$

to those yang berminat, chek out her website and give her a call....highly recommanded. sebab cantik sangat, untung la korang dapat MUA ni...cantik yang amatttttt sangat!!
tak, saya tak ambil untung pun, cuma pandangan peribadi.



Cantik tak, gambar ni profile facebook dia...ada satu tu....cantik macam Rozita Che Wan, gojesss sangat. 
harga pun still reasonable...tapi sedih sebab dah full masa tarikh tu, and tak boleh lansung nak menyelit!!
sedih kemain, pastu balik rumah meroyan hokey! nak suruh saper mekap. sampai rasa nak mekap sendiri je!! 

Then, petang tu.....call Kak Manjer...tanya dia dah full ke belom masa date saya sanding tu......and tunggu jawapan dengan penuh debaran.
penantian yang sungguh menyiksakan...
dan dia jawab.......

"....dah full lah dik....

homakkkk-ai....rasa kena rentap je jantung ni, mujur tak mati je ye adik-adik.
kalau nak rasa camne jantung kena rentap, cuba la start booking 3-4 bulan sebelum majlis...
confirm boleh rasa...


"..........ko tak rasa meletops kalah Rozita Che Wan? 
then tak putus asa, call Kak manjer and ask her....tak boleh lansung ke selit menyelit.....tak boleh ke mekap awal ke? mekap sangat-sangat awal ke? i drove pergi brides tu punye rumah ke? ape keeee....dengan nada suara HELP ME PLEASEEEE!

Then Kak Manjer told me, boleh la selit tapi kena mekap awal pagi la...around 8.00 pagi...and dia pesan kena extra carefull, jangan salam laga pipi dengan kawan-kawan...jaga lipstick...and so on..
*kawan-kawan sila take note. jangan laga pipi ye. salam peluk je boleh. 
hehehe. * joking. eh tak, saya series. -_-" 

So today!! dah selamat bank in deposit.....Alhamdulillah, 
My Officially MUA is KAK MANJER, alolololo, nama pun dah comel! 
kak manjer based dekat Muadzam Shah, but shes willing to travel, wah....semangat kan nak cantikkan korang :)
Price were  reasonable, tapi kena stanby hotel for Kak Manjer and duit minyak. Tapi for me..still reasonable! 
Setel satu benda.  Syukur yang teramat sangat weiiii....and rasa bodoh gila amat sebab lambat sangat pergi survey, and saya dah pun siap booking pelamin, baju and seangkatan dengannya. 

taknak pisang buah banyak kali
:(

okey, Selamat Berhujung Minggu!

12 comments:

Hunny Kitty said...

nora bridal mmg vass make upnyer...pernah hired derang

Qiela said...

cantik mmg cantik :)

miszatie said...

dah bls dear..eh org pahang..samela kte..hik3..:)
i buat dgn abg amy mustafa..very the best..:)

Qiela said...

amy mustafa pun okey! baju dia, wah,,,superbbb!!!

Munnafendy said...

sy tmph mua dr tahun lepas lg tau...untuk majlis bln 6..hahaha

dhiera said...

dear, boleh tak kite nak dapat kan contact no or emel kak manjer.. untuk majlis bertandang tak dapat MUA lagi la~ emel kat kite: dhieranottie@gmail.com

Qiela said...

bagus buat macam tu kot, sebab u kno...sekarang kalau MUA yg cam cantik2 sikit, mmg hot stuffed!!

Qiela said...

kak manjer : 0142125767

miszatie said...

boleh tau kak manjernye website x??

Qiela said...

xdek website,

https://www.facebook.com/fazleenmanjer?ref=ts

heartmiey said...

boleh bagi saya contact number kak manjer touch ?

heartmiey said...

hye..boleh bg contct num kak manjer touch ?
wedding dah dekat tapi xtau nak siapa MUA...her touch is gorgeous