Follow Qiela :)

Pejalanan 4 Bulan 4 Minggu Lagi.

 Aku rasmikan bulan 4 ( April ) ini sebagai bulan bermulanya segalan pencarian. Dimulakan dengan pencarian goodies. Mulanya idea brown paper bag sangat sangat berada di hati, beli dengan harga RM3.50 untuk 100pcs. 



Mulanya white paper bag lebih berada di hati, tapi, tak ada. :(
tanya punya tanye dekat apek tokey kedai, dia ckp..
yang putih tak ramai nak, so tak oder.
okey, terima hakikat! 
beli di Pasar Besar Kuantan, okey la......harga memang state. 
dia cakap, kalau beli banyak, boleh bagi RM3.20

Mujur beli satu je, konon trial pack....
sebab....sebab....SEBAB.....
oraang tua tidak merestui....:(
okey, redha tahap maksima. 

konon di suatu malam yang hening,

aku : Bah, tengok ni.....nak isi mineral water, bahulu, blablabla...dalam ni....

bah : Ape niiiiiii? tak payah mengarut! tak pernah orang buat!

aku : Hah? hah? )(*&^%$#@ ( lagu cinta terlarang berkumandang)








contoh :
ohhhh, my heart melting macam chocolate cadbury masuk dlam microwave.

Mujur belum beli doilies, 
mujur mujur...tapi sempat survey harga....



saiz besar


3.5", murah sikit, tapi comel comel comel.
survey doilies ni dekat Kedai Bakewell, Kuantan...
jalan nak ke ECM, Kuantan...
Kedai pembekal barang-barang alatan baking.

Okey, terpaksa kuburkan hasrat. 
( lagu cinta terlarang berkumandang, ** chorus part)

p/s : Anyone? ada idea? pasal doorgift, like seriously..tak ada idea.... :(

10 comments:

SarahSyafiq said...

sebab parents kita jarang nmpk orang buat idea nie. tu yg diorg bantah.nak cari paper bag cuba tgk kt plaza gm kl. kt situ pun murah2 jugak.

Nisa Dawi said...

Nisa yang nak sangat paper bag camni..pun tak dapat diteruskan niat tu..
=(
semua cam tak setuju...
sedih...

tapi takpe, dah ganti dengan paper bag siap dah..hehe

Lydia said...

idea kite sma lh dear..but now tgh fkir nk tulis pe kt goodies paper 2..

are_lin@yu said...

mybe sbb mudah koyak kot dear..;-)

Ummi Balqis Ismail said...

salam...sori nak tanya, rasenye kn yg awk beli tu yg takde "base"...mmg xbleh nk tampung kalau nk letak air mineral pe bagai tuh...saya beli brown paper bag yg ade base rm9.90 utk 100pcs...sbb yg rm3.50 tu takde tapak...

boleh tgk sini...=)
http://www.kalaudahjodoh.blogspot.com/2012/02/diy-goodies-bag.html

rasenye kalau awk tunjok contoh2 yg org dah buat pakai paperbag ni misti ur parents setuju...cuba convince dorg dgn tunjok gamba2 mcm kt atas tu..agaknye dorg tak dapat nak membayangkan macamana rupe die, sbb tu dorg tak setuju...wish u luck dear!!!

Qiela said...

SarahSyafiq : ye betul, memang pun..diorang tak pernah tengok, sebab diorg bukan bloggers kot. ahahaha..

Nisa Dawi : best lah, tapi tetap nak jugak guna paper bag tu. :(

Qiela said...

Lydia : awk, byk la idea! palin in skrg ni...tempah rubber stamp..baru rm12-13 je.

jimat banyak :)

Qiela said...

are_lin@yu : maybe kot :( tp brown paper bag ni ade byk saiz n jenis tau.

Qiela said...

Ummi Balqis Ismail : boleh tau dekat mana nk cari yg rn9.90 yg ade 'base' tu? mmg tgh cari pun :(

Ummi Balqis Ismail said...

Qiela : yg saya beli tu kukuh...i'allah boleh letak mineral cup yg kecik tu ngn few things lg...=) saya beli tu dekat taman melawati,kl..Bagus Bakery Solution nama dier...happy hunting for da brown paperbag!!