Follow Qiela :)

Wednesday Word :)

Q : Ha mak jemah...kau tak payah feeling-feeling cam baru lepas menikah hokey... update belog ni.... kata nak kongsi banyak cerita?

A :  Nak update la ni :huarghhhhhhh: "menguap"

Q : Macam mana majlis Tunang? Gempak tak? Kalah tak resepsi Ana Raffali...

A : Tak la sampai macam Ana Raffali, tapi..kalau nak diikutkan Lisa Surihani pun boleh nengis tengok! hahahaha. okey tipu. 

*serius mode*

As i told before, even tunang kecil-kecil pun still perlukan budget yang banyak...kelam kabut toksah cakap la. ade ke masa hari nk jadi tunangan orang tu....hantaran boleh tak cukup satu! Berlari berkejaran aku dibuatnye pergi bakery beli tart telur, walaupun tau...M tak makan punnn...

Qiela ade oder satay ayam, bout 300 cucuk sekali dengan kuah kacang,. haritu ade beli 3 plastik beras nasi impit. Qiela boleh lupa nak rebussss!!!!! Dah membazir!! 

Lauk banyak tak habis, hehehe...tulah abah....sikit sikit tak cukup...sikit-sikit tak cukup..sekarang..apa citer? makan la 3 hari 7 malam lauk yang sama. Hahahaha. 

Then dibuatnya dugaan sebelum nak tunang....HUJAN LEBAT maha hebat! Everytime kawan-kawan sms kata tak dapat nak datang, i just replied...Its okey, i wont mind....tapi doakan harini tak hujan! Daripada Jumaat sampailah ke pagi Sabtu tu.....Around 10 baru lah reda dan Alhamdulillah......cerah-secerahnyaaaa bila sampai tengah hari. suka suka suka! 

Yang paling tak bestnya... bila kawan-kawan keep on calling, bila nak start...bila nk start....pukul berapa nak mula,.....pukul berapa nak makan? STRESS mak noks! kenapa tak call M, tanya M bila nak bertolak. Call aku wat ape? : bengang mode:

Punya lah penat toksah habaq, penat yang amat-amat sangat! ade ke around 2.30 family M datang, pot pet pot pet, pom pam pom pam, pukul 4.30pm aku naik bilik, tanggal baju...tak cuci mekap..aku tidur sampai maghrib. sedar-sedar kawan kejut..nak pergi pizza, celebrate birthday girl.......aku la tu. hihihii...

Everyone knows, qiela celebrate birthday every  year on 3rd March,... so kebetulan this year 3rd March jatuh pada hari Sabtu, aku decide nak bertunang pada tarikh tu..setelah cadangan diperkenankan oleh M, maka.......terjadilah majlis Sabtu baru ni dengan jayanya....... Amin.

Sampai kerja.... semua orang duk sibuk nak tengok jari yang bersarung cincin....HAH? perlu ke macam ni? okey...budak office aku je style kepochi sikit. SOBS! redha...redha.... 

Kawan-kawan pun sok sek sok sek, duk risik......ambil pakej mana, ambil dengan siapa, makeup berapa, baju bling-bling berapa....pelamin berapa...mula-mula rajin lah jugak jawab, bila dah banyak kali sangat.....nak kena jawab benda yang sama.... bosan jugak... sign out YM :) log out FB...

bukan ape..bila elok je tanya..elok je jawapan....terus cakap.....

" ko bazir je mahal-mahal, nanti kalau putus????............."

GrrrgrrrrgRRRgrrr....!! ampo laju-laju kang... 

Okey, datang kerja..terus kena kursus 3 hari 2 malam, harini? malam ni? dekat Cherating... Okey...bye tunang, bye semua...bye tunangggg.....bye tunangg bye bye!

*yours truly*

6 comments:

Nisa Shafie said...

heee... birthday kite sama la! huhu... i reward myself dgn main ATV, flying fox, paintball, gambang water park.. huhu.. and u, kire u reward urself dgn menunang lah.. hehehe.. congrats again Qiela! prepare utk wedding pulak ea?

Qiela said...

yelah, penat tunang belum hilang kot? :)

Nisa Dawi said...

betul2 wednesday worly la Qiela..hehe..
tahniah..selamat bertunang..
akhirnya...kuar jugak entry ni ye..sebelum ni asyik main letak2 gambar tanpa entry kata2 pun ye...=)

Nisa Dawi said...

eh, okey, tambah 1 lagi komen..
HAPPY BELATED BIRTHDAY QIELA...
also Nisa Shafie..=)

cik enul said...

amboi..
"kalu putus nanti macam mana??"
cili mulut kang!!!
jaga la hati membe skit..main cakap je kan...sabar...takper dah setel..alhamdulillah...

love of nanamir said...

heheh pardon me dear. i gelak amsa bc post u.u mrh tp comel2 hehe..happy belated dear..and congratualtions!! hhihi 'tampo byk2' soo comel! how everything?ok ke? nt upload pics!