Follow Qiela :)

Pelamin Tunang DiY

Haai, baru lah ade mood nak update pasal tunang-tunang ni....bukan senang nak dapat mood ni, ni pun pasal dah takdak apa nak update....risau jugak, cerita tunang ni dah basi. hahaha.

Okey, macam semua sedia tahu...pelamin tunang aku DiY sendiri, berani mati kataaaa...hahaha, tak dek lah pelamin gempak mana pun, asal bagi aku...... cantik background masa nak sarung cincin and sesi bergambar dengan tunang, :)



before pergi beli kain, pastikan ukur.... dari atas sampai ke bawah.
senang sampai kedai, cakap je berapa meter, 
takdek lah ngup ngap ngup ngap depan tukang potong kain tu. 


ni baru nak mula, kalau iron langsir tu dulu baru cun kot. tapi......sebab aku malas nak fikir benda remeh camtu....aku pun dah tak larat nak iron-iron ni.....jadi aku lantakkkan je. 


kain maroon ni, aku beli dekat Kamdar, RM2.00 semeter. and i bought about 10meters.
kalau B2B nak cari kain yang murah-murah... 
please, please masukkan Kamdar on ur list.
sebab memang murah banyak, 
ko jangan lah beli kain lace ke, kain satin ke nak wat pelamin....
memang la mahal.


Ni baru testing, dalam erti kata lain, senang nak faham...baru draf je ni. hahahaha. aku punya puas hati bila dah 50% hampir siap, rasa macam heaven sangat-sangat sebab aku mula dari A sampai Z kot, dari beli paku simen, sampai ketuk-ketuk sampai siap gantung bagai... 
over all, memang puas hati sangat bila dah sampai tahap ni. 
korang korang yang rasa nak DiY ni, just do IT!! sebab bila korang buat, hasil usaha korang sendiri...
korang akan rasa....
" waaaaaaaaah, aku wat nih! aku wat nih! ko ade?? "
hahahaha.

Then, aku touch up by letak karpet bulu-bulu pinjam dengan Wani, stand tempat duduk pulak suruh M ketuk-ketuk sendiri je :) dia offer diri nak buat, kalau aku buat pun boleh je, korang pun aku pecaya, boleh je buat.
antara rajin ngan malas je.

ni full outcome.
Gambar pelamin penuh takdak dengan aku, ade dengan M, 
aku punya tunggu dia hantar gambar dekat aku, sampai tahap aku ni hilang mood nak update pasal tunang ni!
gambar semua dekat dia kot :(


masa ni, macam tak cantik sangat gayanya, sebab ambil gambar dari tepi. dah la tu... nampak macam backdrop belakang kecik je..padahal kalau tengok in real, bapak la gedabak besarnye. 


if u were already noted, bantal belakang tu... bantal untuk tapak hantaran masa nikah nanti. 
saja gedik isi, padahal takdak makna sangat pun, kalau tak isi pun takapa.
kelik sini : pautan

*sorry for the picture quality, BB sucks :(
gambar dekat OP pun belum dapat. :(((

masa ni dah tak senang duduk,
dah sarung cincin and i keep asking my friends and family...
what to do? what's next? what? whatttt??


** tengok backdrop :)
Both flower were fresh...the same flower that i used for sireh junjung, 
Pandai my BFF pilih warna, sebab masa dia nak beli..dia ada call...dia tanya nk colour ape...
boleh aku cakap..
beli kuning, warna kuning :)
i dont know, kenapa boleh kepala aku asyik lah sebut kuning by that time.
padahal baju pelamin semua warna maroon. gila ke haper.
hahaha.
mujor lah ade bestfriend. thats what bestfriend stands for. 


noted all the roses?
kelopak-kelopak tu?


meet my dream roses handbouqet :(

i just cant explain kenapa bila those flower sampai dekat aku, 
semua kelopak macam jatuh....baru je nak start gubah. 
berderaiii elok je...
tak semua, tapi bila dah jatuh bagai camtu....
aku macam dah takdak mood nak teruskan. so, takkan nak buang, sikit aku hiris-hiris isi dalam bunga rampai, 
selebihnya, aku taburkan je dekat keliling pelamin tu.

and,
i just loveeeeeeeeeeeee love love it!!


* full version*

3 comments:

choclairissa @ intan marliana said...

alaa nape x nmpk muke pengantin? hurmm i rase maybe bunga u terlampua kembang dh kot..sbb tu die dh nk gugur..i pun belajar2 sejak start buat deco2 bunge ni :)

UyaRayza said...

bile buat sendiri rasa puas tue lebih hehehe..good job dear

Qiela said...

choclairissa @ intan marliana : oh, really....baru la tau!!! mmg kembang setaman pun! :)