Follow Qiela :)

Make Up Untuk Bertunang - Kuantan

Aritu ada orang tegur, 
Laaaaaah.............kenapa tak tunjuk muka........??"

Qiela ni jenis penyegan, kalau boleh...nama pun tak nak guna nama sendiri.
guna nama Pokemon ke, Do Re Mi ke...Detektif Conan ke, Shin Chan ke? 
hahaha ( Ok tak kelakar )
tapi memang tak minat nak guna nama sebenar,
dah la orang pejabat semuanye tegar je berbelog. 
Sumpah segan, lebih-lebih lagi kalau Betterhalf tau pasal belog ni.
hahahahaha.
mesti kena menganjing,
ok kelakar sangat sangat!

Sampai lah tika dan masanya terpaksa update pasal make up,
sebab ade readers tanya,
B2B dari Kuantan, 
ambik dengan siapa...

At the first, qiela teringin teringin sangat sangat ambil dengan Yan, 
Tapi tak mampu, sebab tunang budjet kecil sangat sangat. 
terpaksa batalkan hajat tu....
jadi, nak dijadikan rezeki.....tersempak lah dengan kawan lama...Asrie. 
dulu masa kawan dengan dia, 
Dia buat andaman secara kecil-kecilan.....
jahit baju pengantin pun, ambil kawan-kawan je..
Bila pusing-pusing Taman Teruntum.
tiba-tiba jumpa Asrie,
terus menjerit!
Asriiiiii!!!!
hahahaaa, 
pot pet pot pet, terus lah cerita nak cari MUA untuk bertunang, and glad that dia free tarikh tu.
Asrie ni kawan dengan Yan jugak,
and masa qiela bayar depo..qiela jugak bagi harapan pada Asrie,
yang makeup dia result sama dengan Yan,
hahahaha, KONON!
Qiela decide nak ambil dengan dia, and datang sendiri butik pagi sbelum tunang tuuu...
Discount la sikit,
kata budget kecil.
hahahahaa,

on 3rd march u,
Pagi tu, memang drama gilaaaaaa.....

dengan hujan lebat :(
Dengan mengantuk sebab tidur pukul 4 pagi :(
Letih toksah cakap, rasa nak call Betterhalf,
'...B penat, esok la kite tunang.....penat sangat!
hahahahaha...
Tambahan, Qiela frust sangat sebab inai tukar jadi cerah...padahal dah pakai about 3 times!!
sedih sedih.
then, pukul 10 Asrie dah call tanya pukul berapa nak datang ni nyahhhh....

...........ko nak tunang ke tak nak niii???

hahahhaa, qiela dengan muka selebet....
rambut basah, sebab mandi pun last-last minute.....
drive sorang-sorang pergi Kompleks. 
Take about 5-10 minutes sebab rumah Qiela dengan bandar dekat je :)
Sampai je, terus Asrie bebel-bebel kenpa datang sorang,

tak elok lah....
bahaya lah...
darah manis lah....
apa lah....

Tapi qiela diam je, sebab memang tak tahu kenapa qielaa datang sorang?!
HAHAHAHA.
BLURRR kot!!
lebih bahaya, qiela sampai je Kompleks Teruntum, parking && seperti tersedar....

eh, dah sampaii? 

im driving,  tapi kepala ke lain.
teruknye qiela, if anything happens, sian Beterhalf bertunang sorang-sorang.
hahahahaha. 

dari pukul 10.00 pagi start make up, dalam pukul 11.30, kawan Qiela datang dekat butik....
Selama tu, macam-macam berborak dengan Asrie,
dia tak lokek bercerita, rajin melayan...
pasal tu, pasal ni.......
lastly, jemput dia sekali datang makan tengah hari ;p


Okey, abis cerita, nak tengok results????

.

.

.

.

.

.

.



Tadaaaaaaa......!!
*segan, tup muka*

Asrie were highly recomanded, 

Qiela mula-mula takut gila nak ambil dia, even kawan sendiri and kenal sangat dengan dia, 
sebab qiela penah baca cerita Sarah ,
yang ade  'shemale'  tu, tak datang untuk makeup dia masa tunang,
masa tu, horor gilaaaaa perasaan qiela...
*takuttttt*
and qiela rasa, kalau dia buat macam tu dekat qiela...
qiela tak akan teragak-agak nak buat police report, even u were my friend!
sampai macam tu kan Bridezilla...

hahahaha.

tapi Asrie doing fine....
dia okey, datang awal and tepati masa...

before makeup, dia tanya nak make up macam mana...
qiela pun demand lah,
nak sweet-sweet lah, nak berat bahagian mata lah, and and taknak cukur kening ;p 
nak buat pipi montel macam Nora Danish,
tengok pipi dia!!!!!

hahahahaaa...
okey, Chek This Out!!
Asrie Bridal Gallery

5 comments:

Nisa Dawi said...

haha...comel ayat Qiela...

*esok je tunang...
*tunang sorang2

adeh...senyum3 kite bace..

btw,lawa je tu tgk mata..rugi tunjuk
sesikit..:P

SarahSyafiq said...

Cantik ape qiela.nape nak segan.hehe

miszatie said...

k comel sgt ur word!!..^_^
folo n link u tau..:)

http://miszatie.blogspot.com/2012/03/my-3rd-year-anniversary.html

are_lin@yu said...

Not bad lah..anyway cantik!!!hehe..nti masuk pic kwin lak tau..;-)

Munnafendy said...

alahaiiii awat separuh je muka tu??