Follow Qiela :)

10 Things Make Me Madly In Love about my E-Day.

Mula-mula nak list kan, 10 things that i almost hate about my e-day, tapi rasa macam susah nak listkan about 10 things, so..I decide nak reduce ke 5 je...tapi tetap susah. What else can i said, i just love love all the preparations! 

The Family and Friends!
The Foods
The Outfits!
The Pelamin!
Almost everythings............

1. Mini Pelamin.

Well, walaupun tak lah cun melecun, tak gempak mana pun,  dah la tu..buat sendiri..tapi sebenarnya yang wat sendiri tulah memberi kepuasan yang tahap maksima. Betterhalf doing the stand tempat duduk tu. Dah cakap banyak kali..masa nikah nnti, nak satu lagi..exactly like this. kasi luas sikit! :)

2. My Birthday cake. 

I loveeeeeeee it! Thankyou sayang! it was our Tunang cake tapi betterhalf decide nak bagi as a Birthday Cake. I choose it by my self! And i love it! it was ice-cream cake :)



3.His Family

Selamat dirisik oleh makcik betterhalf dan Alhamdulillah selamat ditunangkan oleh emak betterhalf sendiri :) I just love how her mom treat me, i just love how it happens, i just love every single thing.


4. Love my hantaran, sebab guna fresh flowers....even buat last minute and terpaksa rela tidor pukul 4 pagi...tapi tetap in love dengan semuaaaaaa hantaran. did it by myself and kawan-kawan kesayangan. 


5. Best Friends yang datang, diorang ni semua bukan datang bawak masalah,  bukan datang sekadar membawa doa...jangan pernah terfikir....
' tak payah jemput ramai-ramai sangat kawan, tunang je pun. bajet lari kat katering je nanti.............."
please, bear in mind, diorang datang bukan sekadar membawa doa, tapi semangat.
masa jantung tengah dup dap dup dap, nak turung tangga jumpak mak mentua (cewahh )
diorang will support u, 
"..............boleh, ko boleh, senyum senyum senyum. relax, senyum, senyum :) "
sweets kan kawan-kawan saya.?

6. The family, yang datang semua untuk membantu. yang dah jemput tu tak datang, i just dont care, sebab yang sorang datang tu, ibarat 10 orang tenaga kerja. ligatttt je kesana sini tolong abah buat itu ini. okey, set dalam kepala...bila anak dia kenduri, sila hadir semasa rewang! 


7. Jiran yang sooooooo nice! bagi berdulang-dulaang agar-agar yang sangat sedappppp, i just cant imagine...betapa murahnya hati jiran-jiran. banyak bantu, banyak bagi pinjam barang, banyak tolong macam-macam :( 

8. How they susun atur duduk dalam rumah.
 hahahaa...kinda funny sebab benda tu pun nak Madly in Love, masa mula-mula turun, 
dalam hati, 
alololololooo...
".........ayah kite duduk situ...eh kenapa pakcik kite duduk dekat belah lelaki...eh kenapa pakcik tu dudk dekat pelamin kite.....? "

hahahah...


9. The tudung and the veil...walaupun beli tudung dekat Kuantan and veil dekat KL, tapi Alhamdulillah, sangat  sangat match :)
love sangat sangat bila tengot outcomes!!

10. The Photographer,
Hensem kan:)
wwwwooot!! wooootttt!!

4 comments:

Nisa Dawi said...

=)
best baca kisah pengalaman majlis orang..=)

suka jugak lah baca pengalaman Qiela ni..=)

Asfiza said...

dear,as seronok tgk b2b diy pelamin tau..sebabnya,masa as bertunang as tak ada blog...dan as tak tahu apa itu diy..so,good job :D

Qiela said...

Nisa Dawi : baca untuk pengetahuan :) hehehee..

Qiela said...

Asfiza : xpe, cuba untuk pelamin nikah nnti.