Follow Qiela :)

Senarai Semak - 3-3-2012




  1. Make-up - Done confirm with Asrie Bridal Gallery
  2. Bilik - DONE
  3. Pelamin Mini - DONE, bantal kecik OTW
  4. Baju - DONE (deposit paid) Butik IM
  5. Photog - Jurufoto Kuantan 
  6. Doorgift - NIL
  7. Makanan - Confirm Pok Yob Catering
  8. Dulang Hantaran - Confirm dengan Makcik
  9. Alas Dulang me -   Confirm dengan Makcik
  10. Alas Dulang him -  ???? 
  11. Hiasan Hantaran - Done by Farah.
  12. Kanopi all include : DONE, deposit PAID
FOR HIM
1. Sirih Junjung - On The Run
2. Perfume
3. Kain Nikah
4. Kasut Kerja
5. Kek - On The Run
6. Coklat - On The Run
7. Buah - - On The Run

FOR HER
1. Sirih Junjung -- On The Run
2. Kain Sembahyang
3. Guess Handbag
4. Cincin Mata + Cincin belah rotan
5. Kek - On The Run
5. Coklat - - On The Run

Pesanan Khidmat Masyarakat : 

If anyone rasa nak jadi penunang orang kan, u better start savings from now....tapi kalau Makpak&Co. sponser...tak payah fikir lah kan.....hang duk dalam bilik, goyang kaki jelah. Even uve been planned for a long time, nak buat majlis kecik-simple-budget, its all bulshitts ( mind me )....semua need money...semuaaa! barang semua mahal...contoh : Diy bantal hantaran, all cost about RM80, padahal beli itu ini je..and Diy, bukan upah orang kan....All i can said, aku pun nak simple, but what ive got? My E-Day cost nearly 3k something...all include. Like seriously. Catering paling makan banyak belanja, and hantaran almost. :)

Theres nothing free, jangan harap pada sponser,,,sebab everything can be worst kalau orang tu tak jadi sponser...even worst cancel last minute atau lagi rasa nak tampar, bila on the day, ......."ni semua RM blablabla ye...bak sini, takdak free.. ..No excuse..Dont u ever-ever berharap pada adik beradik, even uve got like a million adik beradik/sedara mara sepupu sepapat.. sekalipun, sebab diorang doesnt care....ko nak tunang, ko tunang, jangan usik aku.  ( mengikut pengalaman ) masa ni lah, ull kno which one is ur besfren and masa ni lah......u'll kno...whos ur best enemy really was.. Now i kno, what u did last summer....hmm..

Love ur parents as much as u can, even they act doesnt care... Deep down inside, they really care, They love u....cuma dalam masa kita duk struggle semua benda, kita akan rasa unsafety, takut-takut, hati tak balance tau...semua je aku buat, semua je aku beli, semua pun aku setel, sebijik-sebijik aku handel,....mana orang lainwtf???@#$%^&  sebab lastly bila susah, korang akan cari both of them. mengadu itu ini....++ mintak duit sebab bajet lari. hihi.

Be nice to everyone, jangan bergaduh and jangan nak cari pasal. nanti hilang seri. Heard about darah nak manis? tu kategori.....darah manis jugak, cuma baru-baru nak menjadi. so..carefull with ur words. be nice..they wont bite you....tak payah nak sentap-sentap...trust me...everythings gonna be okey.. 

and last, please. tetapkan budget, and cut mana-mana boleh cut. sebab tunang je kot -_-" . macam aku, bila fikir-fikir balik....all in the list, sepatutnya semua pun takpayah actually, 

yang penting dan paling penting adalah cincin...

even my catering cost bout 1k, nasihat aku ni, kalau rasa nak oder katering untuk ramai orang, oder jelah nasi minyak, takpayah nak demand sangat MACAM AKU,sakai laut sangat... Nak nasi putih lauk tengah hari, sedikit costly...yelah, nasi putih, lauknya bermacam-macam bangsa...1 Malaysia katakan. Kalau nasi minyak, berapa sangat lauknya..betul tak? ke aku yang salah?  And yes...hantaran pun .....shopping memang best...like heavens!! masuk KLCC beli tu beli ni, macam tak pernah membeli..but at  the time u relize...ur already out of money......u akan rasa.......OH MY, IVE GOT NO IDEA..WHAT THE HELL THIS BAG DOING AT HERE? LIKE A MIDDLE OF NOWHERE???

Ingat... Perkara paling besar waiting in front of you.....they smiling waiting for you.....its Big ....really big. Its ur wedding Girls. Carefull. Macam aku, now aku juggle two things dalam satu masa sebab ikat tunang tak lama, about 4-5 months ahead...sekarang pun, aku nak sentap banyak...bukan pasal tunang sangat pun, banyak pasal Big day nanti. hheee..tapi sama je kot...dua-dua nak duit, tu yang sentap sentap tu....kot la :)

Love~

4 comments:

Nisa Shafie said...

yelah.. sgt betol.. masa nisa tunang dulu.. bnyk jugak pkai duit tapi xterasa sgtlah.. tapi masa big day ni.. Ya Ampun.. takutnye lah.. takut xcukup ini, takut xcukup itu.. kan? hmm susah hati je.. ape2pon, Qiela carry on je... ok.. gudluck Qiela.. =)

Qiela said...

thanks NISA!! :)

Miss Ryha said...

Girl, I suka sgt entri u yang ni. You're very true. better kita ada simpan duit sndri utk kawen tnpa harap org nk sponsor ke apa.

because we never know what tomorrow will offer.

Qiela said...

betul2!! :)