Follow Qiela :)

Perihal Baju Nikah.

Rentetan daripada post yang  INI,   aku susulkan pula post yang ini pulak mengenai cerita baju nikah aku... Nak ke dapat warna ni.....punye puass, ( orang Pahang belah Pekan tu faham kot, puass tu stands for what ) duk yakinkan M, yang kulit dia okey je, kena dengan warna kain tu. Dah beli pun, dia masih juga tak yakin, nak buat baju melayu. Punye takutnya dia nak pakai pelik-pelik. HAHAHAH. dah terbiasa dengan yang biasa ;)

Tengok jelah, berapa kali nak tukar idea baju nikah, dari warna Baby Blue, Biru Terkois Light, Dark Blue, Dark Green, Ocean blue..sampai lah ke berapa kali tukar daaaaa......

hehehe.

Anyway, 
This colour is for our Nikah Caremony, 


Featured in Majalah Pengantin,
Alyah was wearing the same  Faezah Elai reception dress, designed by Hatta Dolmat, 


Faezah Elai on her Reception.


@sarah bagi gambar ni, Thanks sarah!!
*** So, colour ni...bukan lah pelik sangat kan B? dah ade orang buat pun...


The Colour :) 
Love till BITS!!

Rasa macam nak reveal, idea baju Nikah...tapi macam nak suprisedd suprised, hhee...
macam Eric Leong, 
SUPRISED!
ok, tak kelakar.
nak reveal ke tak, nak ke taknak....

13 comments:

cik enul said...

tak pelik la warna tuh skang...
mmg trend skang lari dari biasa...hehehehe

syaz@rozelt said...

chanteq la kaler nie..hihi

sitinazirah86 said...

xpelik kaler ni,kaler yg sgt cantik,ira igt time nikah aritu nak buat kaler mcmni,supaya baju nikah tu bole diguna pakai time hari raya.tp mama da beli kan dulu kain nikahnya wane pink

Qiela said...

cik enul : skrg yg luar biase tu biasa tau ;)

Qiela said...

syaz@rozelt : tgu dah jadi baju, tgok cantik ke x ;)

Qiela said...

sitinazirah86 : leh wat baju raya yg best tu...!!!!

choclairissa @ intan marliana said...

cantek kaler ni..nak2 u pulak putih..sgt matching :)

Qiela said...

choclairissa @ intan marliana : x putih x putihhh :((

sarahhernyzar said...

haha. hehe. nama ku di sebut2. padan la tersedak. haha. the color was awesome ! cant wait on ur wedding. eh dear would like to share something.

here:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.320731611299286.72618.174858532553262&type=1

the wedding held at Taman Pertanian done by Idaman Hati Bridal Collection. check them out !

cantekkan ? :p

dhiera said...

color ni dah selalu nampak orang buat~ hehehe

Qiela said...

sarahhernyzar : dah tengok!! dah tengokk!! awsomess!!

dhiera : kann, kann....tak pelik punn..

S.U.R.I.A. said...

Dear..u dr pekan ker?
Suria tgh mncari butik yg ada bju songket wrna gold...
Ada link butik tak?
Sbb blh lelaki kt pekan..masih pening mnccri butik.dh lah xtau bila nk ke pekan mnsurvey bagai

Qiela said...

ade, aritu ade terperasan kain songket..

website xdek, tp link facebook ade..dia ade banyak kain songket.

try facebook, : Eksotik Collections, ataupun Jaja Touch ..dia ada banyak kain songket :)

tp x sure pasal colour, tp serius,,i perasan ade banyak colour.