Follow Qiela :)

Buat Sendiri # Bunga Dip

Tak pandai pun nak buat tutorial yang berguna untuk rakan-rakan seperjuangan,
 tapi sedikit info mungkin mampu untuk dikongsi, lebih-lebih lagi untuk Bride To Be area Kuantan / Pahang. ;)
Sharing is Caring.



Kat KL, Kedai Reben murah dalam RM2 dari Kuantan, 
Kat Kuantan Mahal RM2 dari KL,
eh, apa aku cakap ni? hahaha,.
Bukan RM2 ye, it coast nearly RM12 ke RM13, lupe :(

Yang aku tau, dekat Kuantan yang ada jual bunga DIP ni,

1. Kedai Zaman Moden, depan kedai emas sebelah IPD Kuantan. Baris Kedai RM2. Kiranya kena seberang la. Kat situ ada banyak sangat barang-barang craft, macam butang, felt dll.

2. Kedai Gubahan, Belakang Sekolah S.Thomas, Belakang Secret Recipe. -_-" Aku bagi landmark yang senang nak ingat je ni.


Yang ni kawan aku bagi, dia pi beli sekilo. last2 tak pakai.
beli kat Kolumpo jugak, lagi murah dari Kuantan.

tapi korang boleh cuba beli kat kedai RM2, ade je banyak dawai, 
yang penting lembut dan senang lentur.


Acuan, bermacam saiz, datang dengan satu set.
kalau taknak pun takpe, sebab benda ni pun dah cost berapa, 
baik pakai batang pen, mascara, lipstik atau marker pen je.


sesungut bunga, yang ni murah. dalam RM1.00 je.


reben pun murah, dalam RM1.00 je.


Selotape putih pun murah jugak. RM1.00 camtu lah.
cincai2-cincai kan.



HASILNYA..........................







okey. 
Boleh cuba buat sendiri.

5 comments:

Cik Jan said...

dawai gold tu jual kat kedai camne eh? kedai bunga kah? kedai hardware kah?
semalam beli keras la..sakit jari jemariku nak gubahnya...

Qiela said...

kalau keras, mmg sakit. pegi kedai gubahan je... kedai bunga ade kot.. x sure..kedai Reben dekat semua house banyak :)

Cik Jan said...

hai dear..sori xde kate alu2an td. emm...nanti saya g cr kedai kawen kt tganu. jauh no nak g semua house. hoho

Qiela said...

its oky, x ksah pun. hhee..oh, dekat trganu.. cube la cari dekat mydin! :)

Arisa Usman said...

salam sis, acuan set tu nak beli di mana ya