Follow Qiela :)

Tutorial Bunga Kertas



1. Paper Cup ( Beli dekat kedai baking, murah banyak! :) kat Kuantan ni, i choose Kedai Barang Kita!
2. Dawai lembut senang nak pintal...
3. Gunting
4. Gabus Bulat (Pomander)




susan kepingan dalam 7-8 keping, buat dua lubang di tengah dan masukkan dawai. 
pintal dawai sehingga mati ( kemas-kemas )
* lagi banyak helaian, lagi cantik. lagi kembang...



kembangkan kelopak nai ke atas, sekeping demi sekeping, ke sehelai demi sehelai? errr.....
tidak sesuai buat semua terus, hasil tak sama.
biase kite dengar kan, kalau wat lebih kurang, hasil pun lebih kurang la..



turunkan satu persatu semula, ke jatuhkan satu persatu? HAHAHAHA...
dan kembangkan seperti kelopak bunga.


susun atas foam bulat.............
Kalau tengok, in real mmg tak berapa cantik...tapikan dalam gambar...bila dah banyak, tersusun cantik....wah, nampak flowy je, gebuuu je...
CANTIK!!
tak sabar nak tengok hasilnya!

to be continued sebab belum siap lagi version aku. hahahha.

6 comments:

choclairissa @ intan marliana said...

kreatif n cantiknye...rasa nk try jugak la buat..tp xtau sbb ape nk buat..kalo ade paper cup yg lg besar pun ok jgk..(utk org yg malas cm saya) :)nnt share gambar bile dh siap k.. :)

cik enul said...

gler kretif!xpnah nak tepikir guna paper cup tuh..!
thanks 4 sharing yer...hehehehe

Qiela said...

paper cup tu murah je tau, banyak, panjanggg...dalam 3.00++ je, beli dekat kedai baking, murah banyak.

Cik Jan said...

wah! idea menarik. saya nak cube jugak. nak buat untuk my room. huhu. tq for sharing...

Asfiza said...

wahh...yg ni memg jimat..as suka :D
hasil pun cantik..

MeEra said...

Hai sis.nice info.please visit my blog at http://epymimixoxo.blogspot.com.i'm glad if u be my follower.tq. =)