Follow Qiela :)

Pomander Ball Murah

Salahsatunya, kelengkapan Nelayan mudah didapati dan harganya murah. Aku dapat idea ni pun bila sekali melintas depan kedai jual kelengkapan Nelayan, semua ada, macam-macam ada. kemudian nampak la gabus bulat, tengok saiz, WOW, gedabaknya. tengok harga, berbaloii..

mula-mula RM5.50, mintak kurang sikit, dapat la RM5.00



kekurangannya, ada 'hole' kat tengah-tengah, tak boleh buang.



saiz lebih besar dapi pomander biasa di kedai-kedai biasa.
read : luarbiasa.


okey, semua kedai nelayan pun ada jual benda ni, kalau tak tahu dekat mana, cari je dekat area-area tepi pantai,
 Tanjung Api? Tanjung Lumpur? Beserah?

well, tak bermakna mesti kedai dekat dengan pantai, 
aku beli gabus ni pun dekat Maran, sebelah supermarket dia tu, tak sure nama kedai.
Harga RM 5.00, beli otw balik Kuantan dari KL.

3 comments:

diana said...

nak buat apa beli bola nih..:P

Qiela said...

tunguuu...

syaz@rozelt said...

dkt kedai nelayan pon leh dpt eh..menarek!