Follow Qiela :)

Orang Kuantan dan sewaktu dengannya

Jumaat lepas, aku telah ditakdirkan dapat satu dugaan Maha Hebat, Ya Allah.... betullah kata orang....sepanjang perjalanan kita nak kawen ni, memang lah mencabar emosi...tak jadi sebelum...jadi semasa ataupun selepas. Aku harap, nilah yang paling besar...sebab dah tak sanggup drama ayorr mata...

Well...apa yang paling takut dan digeruni....its already happend...just no words,it just happend and .............................. :(

" Dewan full booked for a year!"

Ye, betullah sangatnya..rasa macam mimpi..masa tu...toksah cakap lah...and i dunno who exactly need to blame off...terus called betterhalf and nagis-nagis cerita + marah + mengamuk + !@#$%^& = semua lah, sebab tahap bridezilla masa tu.....memang tak boleh cut off lansung dah.  

Memang ni lah dugaan paling maha hebat lah, sebab lokasi tu memang tempat angan-angan lah since ive been there before. selama ni pun, duk research pasal baju + makeup + pelamin, semua based on kawasan tulah. &&& betterhalf pun tahu pasal ni, yelah. hari-hari duk cerita pasal ni.  Tapi rezeki tak berpihak pada kami, Betterhalf suruh bersabar and pegi booked dewan lain, Dewan Kastam?Dewan Sri Dagangan? Dia pun gabra & spechless..hahaha..sebab masa tu....aku menangis sampai keluar-keluar air hidung hangpa tauuu... soo drama!

but, yang paling takbolehtahannnn....

" Dewan Kastam & Dewan Sri Dagangan also FULL BOOKED"  ok..gerun idak??

so, takboleh nak blame sesiapa....aku macam pelik dan tanya Pegawai yang ditugaskan untuk remark all the bookings,

'Start bila booking ni? ni baru Januari? '

'Oh, diorang ni tahun sebelum lagi dahhhh......'

.......................damnnnnn..."

So, bila dah habis je drama...aku jatuh sakit..demam panas which i think effect daripada menagis + stress, complete set..terus demam urat, betterhalf pun malas layan sebab dia banyak kali suruh aku rest..tapi aku tetap duk pikiq mana aku nak menikahhhh niii... hahahah...

Ahad baru la berpeluang nak pergi Bridal Fair dekat The Zenith, siapa pergi??? macam simple je kan? tak banyak choice and yang paling tak besssssssst!!!

their service,

 malas nak komen banyak pasal ni....ive already got enough....


guna botol jar, macam goodies Kina :)

pelamin 3 panel, atas pentas

trend sekarang, " pelamin telur " hahaa..

i LOVE balloonsss!!

Ni kali ke-3 jugak pergi Zenith, 2 kali before just terus direct pergi jumpa marketing exec..nak buat event..pergi pun time office hour, tak sempat menjelajah punn...But this time berkesempatan sekejap masuk toilet, betterhalf lah ajak ni....sempat lagi okey.
masuk toilet, tak sia-sia.
tak payah bayar mahal macam toilet KLCC, wet tissue not include :)

gila engaku..
siap ada aroma therapy okek, berak lepas makan jering pun tak kisah.
kau ada??

Overall, biasa je Bridal Fair ni, tak banyak choice..majoritinya chinese...orang melayu tepi-tepi ajer....Dari nama event  'Bridal Fair'  pun dah tau, manipulate by Non-Malay... kalau Pameran Pengantin...dah tau Urban-Vibe

but to those yang rasa, 

'Oh myyyy, TER' lupa nak pergiii......'
'Macam tak bestttt je.....'
'Ok, busy..nak pergi potong bawang kenduri rumah sebelah...bye'
'Mak + ayah nak pergi, suruh duduk rumah jaga adik....'

Jangan risau, kepada Orang Kuantan dan yang sewaktu dengannya.... ni ada info baikpunya...

Ok, tak nampak.

Melayu niiiii...

KARNIVAL PENGANTIN
KERJA KAHWIN & KESIHATAN

TARIKH : 10 - 12 FEBRUARI 2012
TEMPAT : KUANTAN PARADE, MAIN HALL

Jom kita serbu secara berjemaah okey?

Last but not least, aku harap...pada yang terima dugaan nak berumahtangga macam aku ni, harap tabah dan bersabar....sebenarnya kalau setel slow-slow boleh je...tak payah marah-marah betterhalf / tunang, sebab dia pun tah tahu apa-apa...macam kita juga...tak payahla buat betterhalf macam punching bag, kesian dia. ( macam aku ) tapi kalau  ter'lepas...terlajak...kes dikecualikan. ( macam aku jugak )  &&& kepada yang buat majlis dekat dewan, please please...booked cepat cepat cepat, jangan jadi macam aku...rasa macam dah awal, tapi tak awal jugak gayanya

So, by the time entri ini dikarang....aku dengan betterhalf tengah blur-blur, nak sanding dekat mana, tarikh bila...so..hati ni kuat berkata, the wedding still on, tapi tarikh pinda. sebab nak jugak buat dekat " situ " . terpaksa dirahsiakan, suprised suprised ( nada Eric Leong ) hehehe.

Thanks.

8 comments:

The Junetastic Brides said...

Oooo masa tgh lepak minum starbucks on sat evening tbe2 org2 zenith turun ECM bg brochure2...patut le pon, ade bridal fair rupenye

syakila_purple said...

xdek sambutan kot, tu wat cmtu :) KOT

sarahhernyzar said...

dear... dewan apa je yg penoh. haha. sara pn x booked dewan lg. oke menanes jg ! hoho.

syakila_purple said...

sarah, booked cepat cepat!!! nnti terlepas.

sarahhernyzar said...

dh terlepas pn. dan jugak dah meroyan pada sang tunang. haha. eh bila majlis kila ? dewan apa je lg yg tgl ? kila nk amik dewan apa eh ? KDM ke ? haha. :p

syakila_purple said...

kdm dah full kan, so...x dapekk la...hm.. nasik dah jadi bubur. fikir alternative lain la plk..

Anonymous said...

dewan jubli perak pun dah full kew?

syakila_purple said...

jubli perak? x usha pun....sb mahal sgt. ihik. call la, try tanye :)