Follow Qiela :)

Akad & Nikah : Hijau

Remember bout my last post, pasal theme Hijau tuu...kelik sini....andddd, yes.  I bought that colour..Last week dekat Semua House. Mula-mula, aku decide nak theme macam ni, laa-ala suci murni macam tulah,



Saja letak dua, bagi bukak mata sikit, semoga lah tak tersalah pilih, tapi bila sekali tengok....memang cantik dan sweet, tapi bila dua kali tengok..terus otak kata...


" Takkan betterhalf nak warna putih, maluu lah nak pakai masa raya nanti..HAHAHAH, jelas dan termaktub, mesti recycle masa nikah "

" Memang tak lah betterhalf nak pakai baju melayu putih pi Sembahyang Jumaat kan "

" Peratusan untuk baju tu terperap tak dipakai adalah melebihi daripada peratusan yang akan dipakai dan tidak membazir "


So, sampai je dekat Jalan Tar...mula-mula pi Muaz, nak cari lace murah, untuk The Dayang's + Family.. memang murah, tapi sungguh tak bernafsu nengoknya, mungkin warna dan corak tak kena pada mata. lain orang, lain rasa..lain cara kann. 

Lepastu bermulalah Outfits Hunting!! Pergi Jakel, Kamdar, Muaz, Semua House, penat dan exhausted. Toksah Cakap lah!! Sila makan Meatballs di Ikea untuk bertenaga dan tidak stress sebelum cari baju Nikah..Pening jugak nak pilih warna apa..By that time lah baru la dapat rasa, susahnyaaaaaa!! kenapa aku bukan anak Sultan Pahang so that boleh upah Hatta Dolmat Carikan baju nikah!

TIPS UNTUK B2B CARI BAJU NIKAH : 

1. Kenalpasti WARNA KULIT sendiri dan PASANGAN. Jangan gila kuasa. Fikir perasaan pasangan juga, Bukan dia mintak lahir kaler macam tu. HAHAHAHA. ok, gurau b :)

2. Kata Sepakat dari Pasangan, jangan paksa kalau dia kata taknak. tapi kalau dia taknak, walaupun dah terang-terang warna tu cantik. SILA PAKSA.

3. Bagi aku, warna putih tu BIASA...dan warna selain putih tu..bukanlah LUAR BIASA.

4. Jangan state pada satu warna, pergi kolumpo, masuk Jakel cari promoter, cakap ".......saya nak warna hijo!! takdak hijo,,saya taknak Nikah, akak nikah la dengan kekasih kacak saya ni..sy nak hijo jugak...." heheeee, Sila pastikan lebih daripada dua pilihan dan jangan kurang daripada 5. banyak sangat pun tak molek tau.


Lepas decide, tak bagi betterhalf pakai putih suci murni...aku decide nak tiru warna ni....Akad Nikah Ika Radiusite, :-



Sweet dan kontra sangat kan, kalau warna ni...pakai pagi raya pun tak kisah. Pergi raya umah sedara mara pun rasa cun je :) kan? Credit to Ika.

Tapi malangnya, seperti sedia maklum atas tips-tips yang diberikan, sila rujuk nombor satu, Warna kulit betterhalf tanned version limited edition seperti baru lepas berjemur di Padang Sahara, jadi...niat terpaksa dikuburkan dan dilupakan. SOBS! 

So, NEXT PLAN :

Pergi lah Semua House dengan hati yang duka lara, dan dah give up sikit...masuk kedai 1st, ada warna berkenan di hati, tapi wedding planner merangkap BFF suruh jalan depan sikit, masuk kedai ekslusif sikit, tak tahan macam duit banyak kann. hheee... Then we found our Kain Nikahhhh!!! 



Blackberry phone sucks, warna lebih betul benar macam ni,


Gila kentang kan,  balik Kuantan, mak aku bebel... mak dia pun tertanya-tanya. ape citer kaler ni? HAHAHA.

"kain raya mak, kain raya...relaks lah............"

SO, kedai ni highly recommended : 

Osman Silk House Sdn Bhd
1.08, 1st Floor,
Semua House, Jalan Bunus 6,
50100 Kuala Lumpur
Tel : 03 - 2693 6786
Faks : 03 - 2698 0113


sila main harga dengan bijaksana. harga boleh turun banyak kalau pandai. 

14 comments:

daLiLa said...

nice!! jarang kot org buat colour tu for nikah..and u change people's mind x smstinya colour lite2 je kan.hhehe its emerald green rite?? seriously lawa!!

syakila_purple said...

thanks daLiLa!!!! xpyh la state putih je, susah la nk recycle balik.

choclairissa @ intan said...

hahha sgt kelaka bace entry ini..iye en husben saye pun sll ckp dulu..kalo saye ni dh kopi..campur susu pun tetap kopi jugak..hoho..sgt mendalam maksudnye.. :)

syakila_purple said...

intan, ade tau kaler utk kopi2 ni...hm, kasi sweet2 sikit :)

sarahhernyzar said...

babe... my betterhalf kulit agak tan la. tan la jugak. sb dia asker. tau je lah kulit asker ni camne. haha. memula warna yg difikirkan x sesuai bila dh siap baju terserlah kesesuaiannya. tp sara gabungkan dua warna :p memula dia ckp keling. bila dh fitting cantek.katanya.

p dot s: sorry termini blog lak di komen. haha~!!!

syakila_purple said...

hheee, susahkan...nak mix and match kalau halfother tak sama kaler :)

Shakina Farhan said...

cantik warna tu..confirm xnmpk gelap..hee..

tisjustME said...

cantik gilersss!!! bagus2.. buat kelainan... nadia nanti lace putih tapi background baby blue. takder lah brani sgt mcm awak.. tapi tu pun dah menjerit mak kite.. hahaha...

syakila_purple said...

hahahaa, mak-mak mmg la...kite ni je over confident. bukan berani sgt pun, tu pun puas lawan dengan betterhalf. dia takut. HAHAHAHA.

skieyn said...

suka warna ni.. soft dan suci je..

cik nora saniey said...

last pic cantik ok!!ske ngn kaler 2...

http://norasaniy.blogspot.com

dhiera said...

serius cantik! dan sangat kelainan.
kulit tunang saya pun.. aduh, pening fikir color ape.

syakila_purple said...

jgn pening2,. terlajak perahu boleh undur..dah pilih yg tu..x leh tukaq dahh.. hahaha..

Anonymous said...

cari lace murah leh follow INSTAGRAM saya https://instagram.com/villalace/