Follow Qiela :)

Lantern Murah

Semua B2B pun dah sedia tahu, yang paper lanter/tanglung kertas/bola kertas memang sangat-sangat in-up-to-dated sekarang. Siapa yang takdak dalam wedding depa..memang jenis takdak nafsu tau. belum ape-apa lagi aku dah start google..

" .......lantern murah....
" .......lantern pink...
" .......lantern pelbagai saiz....
" .......lantern terqoise..
" .......kedai jual lantern....
" .......sewa paper lantern....

its too much kan, sebabkan aku ada banyak masa untuk search...macam nilah aku hari-hari. duduk pastu google, sampai bontot aku ni dah ikut patern kerusi dah. semua tengok dalam internet je. kata dunia hujung jari.  takpayah nak terpacak dekat sana sini duk usha dekat Bridal Boutiqe lain. nak kena pergi wedding orang tiap minggu sebab nak tengok contoh.

takpayah noks, ikut cara mak ni ha,.

kelik je :)

source : google images.

to those yang rasa bernafsu rakus nak ada paper lantern dekat their wedding, bolah la kelik dekat link ni,

her review :
" ............ Saya membelinya di Kedai Basket Shop. Murah tahu.
Kalau 12 inchi (30cm) tu harga dalam RM. 4.00,
Kalau 14 inch harga dalam RM 4.50, sayugia diingatkan
harga tersebut tidaklah tetap, semakin banyak anda beli,
semakin murah la anda dapat :)..................."
 
siapa yang rasa macam nak cut cost pulak, malas nak beli mahal-pastu-buang-atau-letak-dalam-stor je, boleh la cuba alternatif menyewa. rasa macam tak berbaloi, tapi its depends pada kewangan korang. sebab kadang-kadang aku tengok, charge sewa adalah melampau-lampau. mahal kot -_-" .org yang hendak menyewakan, perlulah fikir secara lagok, lagipun takkan u girls nak target dua orang penyewa, terus nak balik modal kot? sebab tak hilangnya lantern tu, kata ada safety deposit. kan.malas nk cerita panjang-panjang sebab i taknak sewa and im about to buy all the lanterns and kasik sewa after then! okey, i bagi link penyewa yang baik je okey :)
 
kelik link ini untuk ke pautan penyewa baik. :
 
review :
".........I am renting out my lanterns. Msg me on facebook or email me at lyser_sarah@yahoo.com......."
 
okey, Happy Lantern all b2b!
im pretty sure, that lantern boleh bagi impak yang besar on ur weddings day :)
suka.
 
contoh :
 
source : LINK
source : LINK
 
ooohmygoddd@ drolling!!!!!!
paper lantern boleh DIY ke tak ha :(
nak macam ni, nak macam niiiiii!! :((
source : LINK


till next,
bye!
 

6 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin dtg cni dan follow
jom exchange link
hehehehhe

byk wed prep ekin update kat blog
older post

ni@ @in said...

love it..(^^)

Lala Latif said...

hye...dah follow blog ni...
gud luck dear...

miszatie said...

hye tq follow n exchange link..:)
keep in touch k..atie balas singgahan..:)

purlpe.pink said...

thanks from the bride to all brides. :)

nini said...

i have some lantern need to let go..pm me
ninianyss@gmail.com
01119769894