Follow Qiela :)

Jejari Runcing Putus Tunang?

elia@jejariruncing + khairulfahmi@redwarriors
kesiannyeee.

me : b, kite xpyh tunang la b.
him :  apesal plk....eh. xpyh ngrut la.
me : akut la b..eee....
him : b tak mcm apex k. bukan lansung. x pyh isau.
me : yelatu b...

takutnyeeee!apesal yg ni i emosional sikit hah...maybe..sb i selalu follow cerita elia@jejariruncing ni kot. tsk. kesian kesian kesiann..kisah cinta dia...baru je bertunang kot...bulan 5-6 macam tu lah. sungguh drastik kot. then thennn boleh pulak putus tunang just announce dalam paper je. what theeee fish??!

walauapepun, i just boleh doakan yang terbaik for both of them. kite yang tak tahu hujung pangkal ni, tak payah la nak kurangkan pahala berpuasa kita. tak payah ambik tahu dan tak payah nak tuduh yang ni salah yang ni betul. sesungguhnya..hanya merekadan keluarga mereka je yang pasti tahu kebenarannya.

bayakkan berdoa, semoga...bulan puasa ni memberi seribu rahmat dan kesabaran buat pasangan di atas.

amin.

p/s : b, kite just buat yang terbaik je untuk hubungan kite k bee. walau apepun i tetap dengan u and i harap walauapepun, u sentiasa dengan i.

*     *     *

Ya-Rabbul Ariffin
Tuhanku,Seandainya telah kau takdirkan dia milikku.. tercipta buatku
Dekatkan lah hatinya dengan hatiku
Tetapkan lah kemesraan antara kami
Agar kebahagiaan ini kekal abadi

Ya Muhaimin
Dan Tuhanku
Seiringkan lah kami mengharungi hidup luas ini
Ke tepian yang sejahtera

Ya Rabbul Fatihin
Tetapi Tuhanku yang Maha Pengasih
Seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandangan ku
Luput dari ingatan ku
Dan peliharalah aku dari kecewa

Ya Rabbul Izzati
Serta Tuhanku yang Maha Mengerti
Berilah aku kekuatan melontar bayangannya ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Dan gelap pekat awan
Agar aku bisa bahagia
Walaupun tanpa dirinya

Ya Rabbul Quddus
Dan Tuhanku
Biar sekuat mana aku menyintainya
Aku pohon agar Tuhanku
Melenyapkan perasaan ini
Sekiranya dia ditakdirkan bukan milikku

Ya Rahman Ya Rahim
Tapi sekiranya dia ditakdirkan untukku
Kupohan agar takdir memperkuatkan kasihku padanya
Selagi tidak melebihi kasihku padaMU



1 comment:

hamzah ian said...

alahai.. sian dia