Follow Qiela :)

Dilarang Baca Bagi Yang Berpuasa.

Puasa Khamis, Isnin tak ambil,,,,jadinya taknak lepaskan peluang. Rebut pahala Khamis pulak. Anyway, betterhalf baru mengadu sakit kaki. Kesian pulak dengar, nak tolong ubatkan jauh sangat. -_-" Takpe. esok ye syg.

Bila perut dah kosong and berterusan kosong...asid dalam kepala ni hantar signal banyak kali. mula lah ayik terfikir nak makan apa. apa yang sedap dan mula lah terfikir kite perlu reward diri kita ini dengan makanannnnn :)


Chiken Grilled, tempat yang sedap dekat Kuantan ni...paling yang kena dengan tekak aku..mestilah Jungle FoodCourt. Sedaaaaap!! sayang cepatan pulang. aku kangennnnn.....denagn ini Chiken Grilled. Betterhalf pun suka sangat. 2nd place yang so so adalah di Jelita yang dekat dengan Public bank/Pos Malaysia Kuantan tu. Tapi yang selalu problem, cepat habis. 3rd dekat FoodCourt dekat dengan Kuantan Parade tu. tak sure nama apa and tak pandai nak bagi direction macam mana sebab susah nak explain. yang pasti...dekat sangat dengan Hotel Grand Sessions. :) Sedap, sos black paper banyakkk godang. Tapi yang spoiled, gelap :( tak suka. selalu teraba-raba. hhmm... 

Burger Mc'Donalds. Ni burger tipikal. Sedap, tapi dengar cerita daging burger boleh bertahan selama 4bulan ke 4tahun -_-" imagine kalau dalam perut. tsk.
Tapi im looking foward untuk try burger yang dengarnya best dekat Pantai Batu Hitam. Namanya Burgembira. Sounds funny, tap bila tengok gambarrrr dia. oh, tempting gila gila punya. slurppp.
Alangkah baiknya, i boleh makan tanpa rasa bersalah pada diri sendiri dan tanpa rasa khianat kepada perut.

CALONG! lamanya betterhalf tak bawak i pergi mamam Mee Calong Beserah. Tempat tu betterhalf je selalu bawak i. Sedapnya. Rindunya...its been a long time jugak Betterhalf tak bawak i pergi situ...sebab mungkin both lebih nak makan sata dekat Tanjung Lumpur....or we all dah lama tak keluar siang kot :(


Mee Kari! Omai.....sedapnya sedapnya. dah lama kot tak makan, selalu makan dekat situ, tapi sekarang dah tak lagi. orang cakap kalau kita rasa ragu-ragu nak makan dekat situ.....tak payah. dah kira haram dan tidak halal. so..i better dont kan. Boleh accept kot kalau tak dapat makan Mee Kari. :)


Sabtu/Ahad ni, pasar Malam dekat Bandar and Taman gelora adalah tempat yang dilist'kan dalam senarai Must Go!
Rindunya murtabak abang comel :)


oh, cairrrrrrrr...ok. Satay Zul. Tunggu betterhalf balik...and i akan pergi dekat u!
Nak Nak Nak okey!!!


. theres something yang i terasa gila nak makan now. nak tahu ape....
i tak buat lawak k.
nak tau apa....
jeng jeng jengg...

.

.

.
nasi minyak pengantin :(
p/s : Nasi minyak orang kawen, i love it till bits! rasa macam lain sangat-sangat bila makan lauk orang kenduri punye. wuwuwuwuww.....
maybe sebab......................free kot!!
siapa kawin, raise ur hands upppp! tingi lagiii...tingiiii. hhhee..

okey, bye. nak pujuk Betterhalf. cepatan pulang sayangg.

No comments: