Follow Qiela :)

Bila cakap pasal politik.

Tokoh politik yang paling aku kagum, respect dan suka sekali adalah
Nurul Izzah Anwar

Kalau kau belum rasa respect pada dia, cuba add dia dalam Fb dan ko akan rasa apa benda yang aku rasa, sama. kalau tak sama sekalipun, mungkin sipi-sipi.


aku suka dia bukan sebab ayah dia ada filem porn sendiri, bukan sebab kes liwat PA sendiri, bukan sebab ayah aku orang pas, dan bukan sebab bila aku dah boleh mengundi aku nak pangkah pas je -_-"

aku suka, mungkin sebab aku suka.
ni kite cerita pasal nurul izzah anwar,
bukan maria menando..
bukan wardina safiyyah
bukan isteri tomok yang muka macam mas idayu.

ni kite cerita pasal satu-satunya wanita yang berpolitik, tapi...fucking awsome. aku taknak kena label orang yang sokong gila-gila pembangkang, sebab darah yang mengalir dalam badan aku ni pun aku boleh cakap Hak Kerajaan. Ayah aku mula-mula kerja dah dengan kerajaan . duit kerajaan tu lah yang besarkan aku dari setitis mani, dan duit kerajaan tulah yang membuat aku besar dan semakin membesar bila aku ditugaskan sebagai salah seorang penjawat awam di salah satu sektor kerajaan yang gah.

aku berani cakap, kalau elaun kena tarik, Gaji tak naik.. Lynas macam haranmmm, aku takkan pangkah dacing...cing.cinggggg.

Please nurul izzah, fight for us. for me.

No comments: