Follow Qiela :)

hold ;)

Banyak gila benda i tengah hold sekarang, semua in progress. tapi tak tau bila lah nak start.  bila lah nak mula, sebab nak mula dari mana dan dekat mana pun x tahu lah.

kesian betul.

nak bukak blog jual-jual, nak pergi shopping untuk barang dijual, lepastu masa tu lah gatal nak tunang, terpaksa duit nak bukak bisnes kena masuk tabung tunang, dan tabung untuk bussiness dibiarkan tanpa diisi. sedihnye macam ni!

not enough money, masa tak cukup, kudrat pun dah low, tu pun ada masa empty terus. chager pula dekat Temerloh, hush....jauhnya. nak kena recharge every week pun susah. sebab bila dah jumpa...date together..battery full pun....still lagi nak full....lepastu bila dah hantar balik dekat muka pintu...boleh empty terus. owh. im melting ;)

memang la not enough money, tiap-tiap bulan pegi mengembara macam lah kau baru kawen dengan Prince William, nak kena pergi jumpa rakyat jelata. baru hantar dekat China nak dekat ribu-ribu, lepastu pergi shopping dekat Melaka. macam kau je yang ada duit. HAHAHA.This month were planning untuk ke Bukit Gambang, ingat nak pergi lepas gaji..lepas belek2 calender..tengok gaji, 25thMay..so..pendek cerita nak ke Bukit Gambang 28thMay, tiba-tiba ada note dekat 28th May.

its my younger brother Birthdayyyyy yaww!
and angap jelah it was pre-celebration ;) tsk.

Baru je balik dari Melaka, sekarang sibuk nak tanam hajat nak beli DSLR, dah buat research bagai..tanya tu ini. peh...memang selera besar seperti badan yg semakin........sila isi tempat kosong. kisahnya nak pakai DSLR sebab pegi Melaka haritu je...tu je kisahnya..sebab geng-geng dan perempuan-perempuan's ada gayut camera gedabak dekat leher. ada jugak buat macam ala-ala sling bag, ohw. styleeeee nye! even akak duduk dekat Jengka pun ada DSLR gedabak. fuhh...biasela. tercabarlaaaaaa......cakap dekat betterhalf..dia just bagi green light dan bukan note green yang berkeping-keping seperti yang diharapkan di episod sebelumnya. hampa..

sedihnya. tapi takpa. usaha tangga kejayaan. sekarang kitew usaha dengan memakai camera Sonny Ericson Cybershot. sambil ambil gambar, boleh main sms, lepasni baru kite gayut camera gedabak dekat leher. kan sayang. huhuuu...kensel la buat hantaran..sebab i nak pakai sekarang.

masa hantaran, i nak video cam,...
i mean it.

nah, gambar tkdak kaitan lansung dengan apa yang i tengah hold sekarang. meh cuci mata okey. masa i pergi Melaka baru ini ;)











ni dah masa melekit sangat. rasa lagi penat dari pergi memborong di China, lagi penat dari kena tipu cina ;)
penat nak mammm.......

Lepastu, pegi zoo Melaka...woooh, siapa pergi Melaka..pegi zoo adalah sesuatu yang wajib....sebab sangat seronokk. paling best dalam dunia. heaven! woooh..tapi tetap bersedih..sebab tak dapat pun pergi water world. sebab tu nak balas dendam pergi Bukit Gambang resort ;) taksabar**

ni, dekat zoo. ada banyak lagi...tapi sebab kena jalan secara marathon naik turun bukit..sangat penat tapi berbaloi..nak pegang camera pun tak larat. lagipun tak pakai DSLR, sebab tu malas nak catch picture banyak2. HAHAHAHA!


sebab nak tengok binatang ni je -_____-".
rasa berbaloi tak?

ok,byebye.

No comments: