Follow Qiela :)

All About Guangzhou - Shenzen part 2











All i can say, China is sooooo beautifull. sepanjang jalan dia, tak kira la highway even jalan dalam bandar sekalipun, atau jalan kampung pun, jalan jalan di Negara mereka dipenuhi oleh bunga-bunga segar which bukan fake dan terdiri daripada rose, dan etc, sebab i bukan jenis yang kenal bunga. hihihihiiii...

sepanjang-panjang perjalanan i, i wish China ni like beside my house so that if i khawin or tunang...setiap hantaran i, i akan gubah pakai bunga segar dan cantik. or paling koman pun, i buat photoshoot dekat situ. hihii...

belive it or not, orang-orang dekat sana takdek pun yang gatal-gatal tangan nak petik-petik atau main-main bunga tu. padahal masing-masing berjalan kaki dan boleh sangat je nak petik, like our malaysian do..kan. *sigh*

like seriously, sangat heaven bunga dekat sana. cantikk sangat. petama kali i terpegun sebab bunga sepanjang-panjang jalan sangat segarrrr bugar. bermacam-macam warna dan rupa bentuk.

dan kalau nak tahu, selain bunga, sepanjang-panjang jalan tu..ada pokok mempelam which orang cina panggil 'mango'...hihihiiii....boleh bayangkan ke tak? sepanjang-panjang jalannnnnn..sangat banyak and i tanya our tour leader, if buah tu dah masak...apa yang jadi..

the tree mengos are belongs to the goverment, siapa-siapa yang ambil buah without permission...akan dikenakan tindakan which tindakan nye sepertiiii.....HAHAHAHAHA.

kalau ada orang ambik buah tu, polis akan tahan dia...until.........................someone else ambik pulak. like..if takdek orang lain ambik selepas dia ambik...duduk la seharian dekat situ. hahaha. ist funny, but its real. ok ;)

and and yes! bandar dia. sangat sangat sangat bersih. nak jumpa putung rokok pun susah apatah lagi sampah-sampah lain.

until then.
waiting further more pitchaaaaa from my friends handycam.lambatbetol. -_________-"

No comments: