Follow Qiela :)

Tips untuk gigi putih bersih.

Nota kepala : Post ini hanya di tujukan kepada yang inginkan gigi putih, gigi bersih, gigi cantik dan gigi bersinar.
Shineeeeeee*sambil senyum nampak gigi.

Gigi memang aset penting . Tak ada gigi makanya disaster semua benda . Tak ada gigi tak boleh makan , bercakap juga jadi pelat , muka lawa pun if gigi tak ada memang hancur segala . Tapi betul kah ada gigi cukup cukup semua tu boleh menjanjikan kita mempunyai gigi yang cantik . Kalau gigi cukup kesemua nya tapi bila senyum nampak kuning dan seperti tidak dijaga rapi serta bilamana ada check up di sekolah asyik dapat C or D di buku record , itu memang sangat memalukan .

make it short, dan hasilnya berpanjangan.


benda pertama yang perlu ada adalah.

.
.
.
.




Baking Soda / Soda Birkabonat

ciri-ciri : putih bersih macam tepung tapi bukan tepung.

Jadi , macam mana nak guna baking soda@soda bicarbonate ni ? Mudah saja . Ada yang kata , jika penggunaan baking soda straight terus ke gigi@mulut dengan menggunakan berus gigi bakal melukakan gusi anda makanya , cara terbaik untuk menggunakannya ialah dengan
.
.
.
.
.
.
.

Mencampurkan baking soda@soda bicarbonate ke dalam ubat gigi yang bakal anda gunakan. Dimana, sila picit ubat gigi diatas berus gigi , kemudian taburkan sedikit baking soda diatas ubat gigi tu .




nota kaki : terai lah.terai lah!!
i dah buat...
and im so excited about this.
nak senyum 24jam boleh?

No comments: