Follow Qiela :)

makan makan makan (entri penuh gambar)

Harini, i nak cerita pasal makan. best kan. heaven je dengar....i selalu berangan..i dapat makan tanpa rasa berdosa pada diri sendiri atau khianat pada plan diet. uhuk :(

well.
kadang-kadang....ada juga terpesong daripada landasan. Today i nak share story..pasal makanan yang i teringin nak makan, pasal makanan yang dah i makan dan yang tempat makan paling best dekat kuantan (for me)


Yang ni, is what i craving for. Haritu dah makan dengan Intan + Safira. Yes..bila BF xdek, baru lah terhegeh-hegeh makan pizza. sebab BF tak suka. Bold : taksuka lansung.
Bila ajak, always banyak alasan. taksedap lah, mahal lah, ramai orang lah, tak berbaloi lah, boleh buat sendiri lah. well...buat tengokkkk. hhihi...
Biasa Pizza i makan dekat Mega Mall. I hate East Coast Mall punye branch. so much and I also pernah marah staff kat situ. Mega punye branch best. cepat dan ekslusif kot. sebab kalau ada apa-apa kan. boleh tekan nombor dekat meja tau. :)

and yes. ni pun i tengah craving. Chiken Chop. auuuw rasa nak mengaum je. Kalau dapat ni..memang mujor la sekarang. sebab tengah diet. hins..hins..hins..tengok gambar pun rasa macam nak terkam. Best chiken chop i pernah try dekat :

Santai, Tanjung Lumpur boleh bagi 7/10
Padi, front off Pejabat Ukur Kuantan boleh bagi 9/10
Chinese Restron, Telok Chempedak boleh bagi 9.9/10

 banyak lagi tempat, tapi tak tau nama tempat. biasa betterhalf bawak. :( so tak ambil tahu sangat nama kedai. sebab tahu..dia punye choice selalu ok. accept once...
malas nak ceritaaaa...malas nak ingt. HAHAHA.


Mee Kari.
yang paling best..paling masyuk...paling menusuk kalbu..paling boleh buat air idung meleleh adalah dekat

Hoi Yin Teluk Chempedak. 10/10
 pergh. Its a chinese restron. tapi..belive it or not..purata coustmer dia is malay, dan pekerja-pekerja dia pun melayu. tukang buat air melayu, pelayan melayu..tokey je cina. kot.
I pernah bawak Farah, Ezuani dan Family toksah cakap la. setiap minggu kalau boleh.
tapi, sekarang dah diettt. terpaksa dilupakan :(

Mee kari yang boleh tahan jugak,dekat Planet Kari. siapa yang duduk Kuantan memang tau lah. sebab memang femes puun. Betterhalf pernah makan 2 mangkuk beb! hhehee :)

eeeee..baru je makan. dekat Restoran Padi. aku tak sure nk cakap dekat Jalan Bukit Pelindung? Jalan Beserah atau Jalan Alor Akar. Hahahaha. Kuey Tiaw Hongkong! pergh. wacakaplu. terbaikkkk. servis bagus. cepat even ramai orang. mesra..suka makan dekat sini. and kalau nak tahu. ni la tempat date i ngan betterhalf almost every weeks! <3


Well..ada banyak benda nak makan sekarang. Bakso, Mee Calong, Mc'D, LambChop, Satay.. sekarang tengah Google-Google tempat yang 'Paling Best' dekat Kuantan ni. ingat nak pergi this week..sebab this week baby balik! aauw :) eee. I tak sambut Valentines okey. Valentines sucks.

i dengan beterhalf berkasih sayang hari-hari.
hhihihi..gedik ;-p

bye2!

No comments: