Follow Qiela :)

I boleh kata. he's the only one i love.

I kadang-kadang takut jugak. bila budak-budak around me always talking-talking about their husband, fiance. boifriend. scandal. etc. Pasal rumah tangga yang bergolak, kehadiran 3rd party,pasal suami yang panas baran, malas kerja, isteri tanggung, kehidupan anak ramai and, ada yg hisap dadah jugak tau. mengerikan kan wasnt it.. i thought, macam semua perkhawinan ini tak best lansung, hambar dan menakutkan. I selalu dengar cerita mereka ni, and i will ends up like this.. ' eeee, takuuuttttnyeeee!" as for me,keputusan untuk get married ni macam satu perjudian dalam hidup yang akan menentukan kebahagian sesuatu individu.gile. menakutkan la sial, cakap pasal ni.
 
kadang-kadang, i willing tebalkan muka. cari mana-mana couple yang sangat-sangat bahagia.i nak tanya rahsia kebahagian for sure. ;p and Yes. semuanya bahagia pada awalnya saja. i mengaku, i juga datang dari keluarga yang rata-rata, their marriage macam sedikit goyah and unstable. tapi masih boleh dibawa berunding. and i bersyukur sangat for that. dan alhamdulillah, rata-rata family i, belum ada yang bercerai berai ;p. tu pun dah cukup baik, mungkin yang paling baik.
 
i takkata yang negative always came from men. tapi, kebiasaanya macam tu lah yang i dengar. sebab i dikelilingi oleh orang-orang perempuan tau. huhuhu.
 
 i selalu cakap kat better half, lepas kawin, awak jangan berubah tau. just stay forever and always be the same. i taknak sebarang perubahan, i nak yang ni. origanally u. i mean yang sekarang. bukan maksud i yang sekarang perfect ke, hensem ke, macho ke, sempurna atau apa.Cuma as for me, i buat keputusan untuk berkhawin, sebab siapa dia sekarang dan bukannya siapa dia dulu, dan siapa dia pada masa kaan datang.
 
masa draft this post, i really miss u baby. kenapa lambat sanagt replied YM ;(
 
someone ask me, pasal apa i pilih u, sedangkan, hubungan kita bukan stabil sgt. bukan kukuh dan always-always arguing. about the same thing. macam ape je kan -_____-" (emo)
 
diorang tak tahu, apa special pasal u, pasal kita.if they wanna know u, they must get to kno me first. and then, both. diorang takboleh judge u seorang, atau nilai i seorang je. not good. hhm.
 
i kno, apa yg special about him. i love eat, he loves eat. both of us suka makan. keluar date, mesti makan. tell me, dekat mana tempat yang kiteorang belum pegi, we will okey. hehehe. kalau masuk je kereta, betterhalf akan tanya terus, nak makan dekat mana. i just bagitau nak makan blablabla and he do the rest. sweet kan. sebab tu i still ngan dia. for now and forever.movie mesti ada popcorn, even plan nk lepak-lepak tepi pantai pun, kiteorang akan beli ais krim. ha. kan suka makan kan kan kan.
 
setiap kali lepas movie, and jangan terkejut, lepas je tangok late night movie, walaupun i kata i dah kenyang..dia akan bawa jugak i makan. walaupun i memang mengantuk dan penat.secret trick dia, dia akan bawa tempat favourite i...so..apa lagi. bahan jelahhhhh! hehehee..
 
dulu pernah, kiteorang gaduh-gaduh besar, padahal hati  i teringin sangat sangat sangat nak makan sata. sangat-sangat okey. macam dah tahap mengidam, sebab dah lama sangat tak makan kot. ;( sedih pulak, bila ingat balik, sebab haritu betterhalf memang lansung tak pedulikan i. sebab memang salah i kot ;p. tau tak sata macam mana. sini . sedap tau, lagi2 kalau dapat fresh-fresh yang dekat kemaman, boleh mimpi tauuuuu takk...aaaaaa....i nak pergi lah this weekend. mintak-mintak betterhalf balik. okey, back to topic, i, i cuba-cuba tried nak pergi dengan orang lain ( okey, bayangkan, sanggup pergi dengan org lain sebab nak sangat makan) tapi..i tak pergi pun. sebab memang tak best. betterhalf i jugak yang best. i try call mamat A, tapi bila fikir-fikir, dia ni tak kuat makan, so,..tak best lah.i taknak ngup ngap ngu ngap makan seorang diri. so.. cancel. i contact mamat B, tapi fikir-fikir balik, dia tak suka i makan banyak, konon nak suruh i slim and taknak gemuk, and lastly i cancel.tak best la, biasa oder 3 pinggan sata, bila dengan dia, nak makan half of one plate je. ape ceritaaaa -____-".. mamat C, tak best. tak sporting, taknak travel jauh. and its ends up the same way like mamat A and mamat B. tak best lah..
 
nota kaki : i nak Amirul Faizal. he is my food warrior. ;(sayang, jom kita bertarung, sapa makan paling banyak this Saturday..
 
baby, i miss u.
 

2 comments:

mira said...

mira xdek blog, tapi nak comment jugak lah.

dulu penah nampak, u ngan hubby pergi pasar malam. sweet. both!

syakilla said...

thank you darling.
u pun sweet.